Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ελληνικές και Γαλλικές FoodTech Startups στο Γαλλικό Ινστιτούτο

Στο πλαίσιο του κύκλου «Η νεολαία που καινοτομεί», το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας διοργανώνει την ένατη συνάντηση όπου θα έχουν την τιμητική τους οι νεοφυείς επιχειρήσεις του FoodTech, δηλαδή αυτές που δημιουργούν τις βάσεις της μαγειρικής του αύριο.

Oι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν προέρχονται από την Ελλάδα και τη Γαλλία και επιχειρούν να απαντήσουν στις προκλήσεις του μέλλοντος μας και ανακαλύπτουν πιο απλούς και οικονομικούς τρόπους διατροφής, διατηρώντας την ευχαρίστηση της τροφής.

Ο Κυριάκος Μελάς, ο Έλληνας σεφ που φροντίζει στην πράξη για το μέλλον της γαστρονομίας ιδρύοντας την πρώτη Σχολή Μαγειρικής για Παιδιά στην Ελλάδα, θα μοιραστεί τις σκέψεις του για αυτές τις νέες τάσεις και τα ερωτήματα σχετικά με το ευ ζην.

Από πλευράς γαλλικών Startups, τίθενται προβληματισμοί γύρω από τη διατροφής και την οικολογική ευθύνη όπως: πρωτεϊνούχα γεύματα από έντομα, ροφήματα «όλα σε ένα» που ισοδυναμούν με ένα γεύμα, και βρώσιμα φλυτζάνια.

Από ελληνικής πλευράς, η προσπάθεια τίθεται στη βελτίωση της ποιότητας των τροφίμων: πρόσθετα φυσικά αντιοξειδωτικά, αλλά επίσης και βελτιωμένα σε εργαστήριο παραδοσιακά αρωματικά φυτά, όπως και φυσικά ποτά με ορό γάλακτος και αβοκάντο.

H εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 1/2 στις 19:00 στο Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδας με ελεύθερη είσοδο.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν επίσης:

Νicolas RICHARDOT, Ιδρυτής της Tassiopée. H Tassiopée δημιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2016, είναι μια γαλλική εταιρεία που συμβάλει στο να αποφευχθεί η τεράστια σπατάλη συσσωρευμένων κύπελων μιας χρήσης. Δημιούργησε ένα φλυτζάνι καφέ που τρώγεται!

Eλένη ΓΩΓΟΥ – Ιδρύτρια της Natural Food Additives. Αντιμέτωπη με την προβληματική των πρόσθετων τροφίμων, των οποίων επικρίνεται συχνά η τοξικότητα για τον οργανισμό, η νεοφυής επιχείρηση Natural Food Additives δημιουργεί πρόσθετα βιολογικής προέλευσης προερχόμενα από ελληνικά φυτά.

Clément SCELLIER – Συνιδρυτής της JIMINI’S. Η εξάντληση πηγών πρωτεϊνών (με την παγκόσμια δημογραφική έκρηξη) οδήγησε την JIMINI’S να εμπορευματοποιήσει προϊόντα αν μη τι άλλο πρωτότυπα: τα έντομα. Δημιούργησε από αυτή την πηγή μια πλήρη γκάμα τροφίμων!

Ελένη Σταθοπούλου – Διευθύντρια της Messinian Hub. Ειδικευεται στα ενδημικά είδη αρωματικών και ιαματικών φυτών που φύονται στο όρος Ταΰγετος (ρίγανη, θυμάρι, φασκόμηλο, τσάι του βουνού κ.λπ.) Δημιουργήθηκε το 2016 και στοχεύει να δώσει μία δυνατή προστιθέμενη αξία στα ελληνικά βότανα και να καταστεί δυνατή η εξαγωγή τους σε όλο τον κόσμο.

Nicolas SENDOWSKI – Διευθυντής της FEED. Το έργο της FEED είναι η ανάπτυξη προϊόντων που καταναλώνονται εύκολα και γρήγορα, «όταν δεν έχουμε χρόνο να καθίσουμε στο εστιατόριο» σύμφωνα με τα λεγόμενα του δημιουργού της, τα οποία είναι υγιεινές εναλλακτικές για σνακ, «γρήγορο» φαγητό ή υποκατάστατα γεύματος.

Ειρήνη ΠΑΠΑΜΙΧΑΛΗ και Ελένη ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ- Συνιδρύτριες του AVOYOG. Το AVOYOG είναι ένα φοιτητικό εγχείρημα που είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός προϊόντος με υψηλή εμπορική αξία: ένα φυσικό ρόφημα, τύπου smoothie, το οποίο συγκεντρώνει τις ιδιότητες του αβοκάντο και του ορού ελληνικού γιαουρτιού. Έλαβε το βραβείο Ecotrophelia (Ευρωπαϊκό Βραβείο για την Καινοτομία των Τροφίμων) στο Λονδίνο το Νοέμβριο του 2017.

Vee BOUGANI – Ιδρύτρια του Sustainable Food Movement in Greece. Η ελληνική Startup στοχεύει στην προώθηση βιώσιμων πρακτικών στον χώρο της μαγειρικής βιομηχανίας αλλά και τη μείωση της σπατάλης τροφίμων μέσω της εκπαίδευσης, της συμβουλευτικής, των εκδηλώσεων και του digital disruption. Συμμετέχει στον 5ο κύκλο του egg.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις