Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To Facebook απαγόρεψε τις διαφημίσεις για τα κρυπτονομίσματα!

Μέσω μιας ανάρτησης blog το Facebook ανακοίνωσε εχθές ότι θα απαγορέψει όλες τις διαφημίσεις που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα.

Με μια νέα προσθήκη στους όρους χρήσης και διαφήμισης στο Facebook, απαγορεύεται πλέον η διαφήμιση χρηματοοικονομικών προϊόντων τα οποία έχουν συνδεθεί με παραπλανητικές τακτικές και πρακτικές όπως Binary Options, Initial Coin Offerings (ICOs) και κρυπτονομίσματα.

Όπως αναφέρεται σχετικά “το μεγάλο κοινωνικό δίκτυο ενδιαφέρεται και φροντίζει κόσμος να ανακαλύπτει και να μαθαίνει για νέα προϊόντα εντός Facebook χωρίς να φοβάται για πιθανές απάτες”.

Τον τελευταίο χρόνο η φρενίτιδα του Bitcoin έχει δημιουργήσει μια άνθηση σε εταιρείες που είτε προσφέρουν αγορές κρυπτονομισμάτων, και μάλιστα  μέσω πιστωτικής κάρτας, είτε Startups που διαφημίζουν τις επερχόμενες χρηματοδοτήσεις τους μέσω ICOs. Ειδικά τους τελευταίους μήνες το Facebook κατακλύζεται από τέτοιου είδους διαφημίσεις.

Οι περισσότερες διαφημίσεις αφορούν ICOs τον τελευταίο καιρό και ένα μικρό ποσοστό από αυτές ενδεχομένως να κρύβουν απάτες, ενώ σε κάθε περίπτωση αφορούν χρηματοδοτήσεις οι οποίες δεν εμπίπτουν σε κάποιο κανονιστικό και ρυθμιστικό πλαίσιο.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις