Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γερμανική μικροζυθοποιία συγκεντρώνει 1,2 εκατ. ευρώ απο crowdfunding, πληρώνει τόκους… σε μπύρες!

Αν και οι Γερμανοί φαίνεται να πίνουν λιγότερη μπύρα σε σχέση με το παρελθόν, ωστόσο η χώρα έχει πάνω από 600 ζυθοποιίες με περίπου 6.000 μάρκες και είδη μπύρας, με μια μικροζυθοποιία του Μονάχου να εκμεταλλεύεται το κοινό της και να αποκτά χρηματοδότηση μέσω δανεισμού και crowdfunding.

Η ζυθοποιία Giesing ιδρύθηκε το 2007 από τον Steffen Marx (κεντρική φωτογραφία) και καλύπτει την ευρύτερη περιοχή του Μονάχου, κυρίως μέσω του δικού της καταστήματος – μπυραρίας. Παράγει 12 ποικιλίες μπύρας και τα πάει αρκετά καλά μια και ο ετήσιος τζίρος αγγίζει τα 5 εκατ. ευρώ!

Ο Steffen Marx είχε πραγματοποιήσει μια δοκιμαστική συμμετοχική ή πληθοποριστική χρηματοδότηση μέσω της πλατφόρμας Conda στο παρελθόν, συγκεντρώνοντας 735.000 ευρώ σαν δάνειο και αποφάσισε να πραγματοποιήσει και δεύτερη καμπάνια.

Αυτή τη φορά συγκέντρωσε 1,2 εκατ. ευρώ από 1.300 επενδυτές οι οποίοι στην ουσία δεσμεύτηκαν μακροχρόνια με την εταιρεία κάτι επίσης πολύ σημαντικό. Το δάνειο έχει περίοδο αποπληρωμής 11 έτη και το επιτόκιο είναι 6%. Ο τόκος θα πληρώνεται σε κουπόνια μπύρας τα οποία οι επενδυτές θα καταναλώνουν στο μπαρ της ζυθοποιίας!

Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση της παραγωγής έτσι ώστε να καλυφθούν εμπορικά και άλλες πόλεις και περιοχές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις