Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ήρθε το Xiaomi Mi Mix 2 να τα βάλει με το iPhone X!

Ήρθε και επίσημα στην Ελλάδα το εντυπωσιακό Xiaomi Mi Mix 2, σε δύο εκδόσεις μάλιστα, μπαίνοντας στην υψηλή κατηγορία συσκευών και ειδικά αυτών χωρίς περιθώρια στις τρεις πλευρές της οθόνης. Παράλληλα η Info-Quest ανακοίνωσε τις εξαιρετικές επιδόσεις της κινεζικής φίρμας στην Ελληνική αγορά.

Μέσα σε ένα χρόνο στην Ελλάδα η Xiaomi κυριάρχησε στις πωλήσεις του Δεκεμβρίου όπου μαζί με τη Huawei βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις. Συνολικά για το 2017 η Xiaomi πούλησε 150.000 συσκευές, με ποσοστό 7,5%, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η Huawei πούλησε 350.000 συσκευές το 2016, με ποσοστό αγοράς 17,5%. Οι δυο κινέζικες εταιρείες μαζί με την Samsung κονταροχτυπιούνται για τις πρώτες θέσεις της αγοράς, με την Samsung να είναι στην κορυφή.

Βέβαια το μεγάλο όπλο της Xiaomi δεν είναι μόνο τα Smartphones αλλά και μια πλειάδα συσκευών από fitness trackers, ηχεία, ποδήλατα, τηλεοράσεις, ρούτερ, μέχρι ατμομάγειρες ρυζιού και φορητούς υπολογιστές, οι οποίες έρχονται σταδιακά στην αγορά.
Όπως ανέφεραν οι υπεύθυνοι της Info-Quest έχουν πωληθεί πάνω από 80.000 συσκευές Xiaomi, εκτός Smartphones, το 2017 με το Mi Band 2 να είναι στην κορυφή της ελληνικής αγοράς με μεγάλη διαφορά από το δεύτερο.

Ας περάσουμε τώρα στo εντυπωσιακό Mi Mix 2 το οποίο έχει σχεδιαστεί από τον Philippe Starck. Η οθόνη των 6 ιντσών είναι χωρίς περιθώρια στο επάνω μέρος και στα πλαϊνά και με εξαιρετικά μικρό στο κάτω μέρος, όπου βρίσκεται η μπροστινή κάμερα. Χωρίς περιθώρια αναμένεται να είναι το επερχόμενο Mi 7 και το μελλοντικό Mi Mix 3, τα οποία θα μπορούν να συγκριθούν πλήρως με το iPhone X.

Το Mi MIX 2 έχει τεσσάρων πλευρών κυρτή κεραμική πλάτη, στην οποία βρίσκεται ο αισθητήρας δακτυλικών, το περίβλημα είναι από κράμα αλουμινίου ενώ στο σασί υπάρχουν και τέσσερις κεραίες.
Στην καρδιά της συσκευής βρίσκεται ο επεξεργαστής Snapdragon 835 με 6GB RAM και αποθηκευτικό χώρο UFS2.1 64GB.
Η βασική κάμερα 12 Mpixels διαθέτει αισθητήρα SONY IMX386 και οπτική σταθεροποίηση 4 αξόνων ενώ η μπροστινή κάμερα είναι 5 Mpixels.
Η μπαταρία είναι 3.400mAh και μπορεί να δεχτεί δύο κάρτες Nano-SIM.

Το Xiaomi Mi Mix Special Edition με κεραμικό μονοκόματο σασί σε λευκή απόχρωση διαθέτει 8GB RAM και αποθηκευτικό χώρο 128GB. Τόσο η standard, όσο και η Special Edition έχουν το MIUI 9, βασισμένο στο Android Nougat 7.1.1.

Η απλή έκδοση κοστίζει 549 ευρώ και η Special Edition 699 ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις