Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Amazon γίνεται τράπεζα και απειλεί με εξαφάνιση τις FinTech Startups! (αρχικά)

Αυτό που έχουμε αναφέρει πολλές φορές στο παρελθόν έγινε! Μετά την χρεωστική κάρτα της Apple, η Amazon είναι θέμα χρόνου να προσφέρει τραπεζικούς λογαριασμούς όψεως σε επιχειρήσεις και ιδιώτες.

Σύμφωνα με άρθρο της WSJ, η Amazon βρίσκεται σε συνομιλίες με την Capital One και την JP Morgan Chase για να προσφέρει τραπεζικούς λογαριασμούς στα εκατομμύρια των πελατών της και προφανώς καταναλωτικά δάνεια μια η Capital One ειδικεύεται σε αυτό ακριβώς τον τομέα.

H Amazon έχει ένα “πυρηνικό όπλο” στα χέρια της: την υπηρεσία Amazon Prime όπου περίπου το 1/3 των Αμερικανών είναι ήδη συνδρομητές και έχουν πρόσβαση σε διάφορες εξαιρετικά χρήσιμες υπηρεσίες με σημαντική έκπτωση και διάφορα προγράμματα επιβράβευσης.

Περίπου 90 εκατ. κόσμος χρησιμοποιεί κάποιο άλλο μέσο πληρωμών για να τις αγορές του στο Amazon και πολύ σύντομα μπορεί να έχει στη διάθεσή του ένα App πληρωμών της Amazon, το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με έναν τραπεζικό λογαριασμό επίσης της Amazon.

Οι τράπεζες, αν και φαινομενικά απειλούνται από αυτή τη κίνηση, είναι αναγκαίες στην Amazon για την βασική συνεργασία και τις υποδομές και προφανώς θα “ανοίξουν σαμπάνιες” στην JPMorgan εφόσον ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Αυτές που θα έχουν μεγάλο πρόβλημα είναι οι FinTech Startups, οι οποίες προσφέρουν αντίστοιχες υπηρεσίες, και “καίνε” τα πολύτιμα κεφάλαιά τους από τα VCs για να κερδίσουν πελάτες και αναγνώριση, ειδικά ανάμεσα στους millennials. Εφόσον μια εταιρεία – υπηρεσία που γνωρίζουν και εμπιστεύονται εδώ και χρόνια προσφέρει παρόμοιες υπηρεσίες με την “Fintech Startup της πόλης” δεν είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς το αποτέλεσμα.

Βέβαια, εκτός του βασικού συνεργάτη της Amazon, και οι υπόλοιπες τράπεζες θα αρχίσουν να νιώθουν άβολα ειδικά αν μπει σε φάση υλοποίησης και το επόμενο μεγάλο στοίχημα: τα Amazon Coins

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις