Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του διαγωνισμού Olive Challenge

Με 40 ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και καινοτόμες προτάσεις για την ανάπτυξη του ελαιοκομικού τομέα, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του 1ου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας OLIVE CHALLENGE ο οποίος διοργανώνεται από τη Λέσχη Φίλων Ελαιολάδου “ΦΙΛΑΙΟΣ”.

Οι 15, εκ των 40 προτάσεων, οι οποίες συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία από την επιτροπή εξιολόγησης, προκρίθηκαν στην δεύτερη φάση του Διαγωνισμού, κατά τη διάρκεια του οποίου τα μέλη της συμβουλευτικής επιτροπής και το κοινό, θα επιλέξουν, μέσω ψηφοφορίας, τις ομάδες οι οποίες θα περάσουν στην επόμενη φάση του Διαγωνισμού, την 6μηνη Επώαση.

Το Demo Day θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Κυριακή 11 Μαρτίου, στις 09:30πμ, στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo, στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών FoodExpo. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Οι 15 προτάσεις οι οποίες προκρίθηκαν αφορούν στη δημιουργία νέων υπηρεσιών και προϊόντων στον ελαιοκομικό τομέα, στη σύνδεση της παραγωγής ελαιολάδου και ελιάς με τις τεχνολογικές εξελίξεις, στην αύξηση θέσεων εργασίας, στη διάδοση και ενίσχυση πρακτικών βιώσιμης επιχειρηματικότητας στον τομέα, στην περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας του ελαιολάδου & της επιτραπέζιας ελιάς και στην ανάπτυξη συνεργιών και ενδοτομεακής συνεργασίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις