Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ν26: Νέα χρηματοδότηση 160 εκατ. δολ. και ανάπτυξη στις ΗΠΑ

Η Γερμανική Fintech Ν26 ολοκλήρωσε τον τρίτο γύρο χρηματοδότησης της, αντλώντας 160 εκατ. δολάρια προκειμένου να εδραιωθεί στην Ευρωπαϊκή αγορά και να ξεκινήσει την επέκταση της στις ΗΠΑ.

Ο CEO και συνιδρυτής της εταιρείας Valentine Stalf.

Με το τέλος του τρίτου γύρου, το συνολικό ποσό χρηματοδότησης της Ν26 ξεπέρασε τα 160 εκατ. δολάρια, ενώ η επέκταση στις ΗΠΑ αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο με τα γραφεία στην Νέα Υόρκη να είναι έτοιμα να φιλοξενήσουν προσωπικό 8 ατόμων. Τα αντληθέντα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν επίσης για την ανάπτυξη της ομάδας του στο Βερολίνο, η οποία σήμερα ανέρχεται σε 400 άτομα.

Ο CEO και συνιδρυτής της εταιρείας Valentine Stalf έκανε την ανακοίνωση για το γύρο χρηματοδότησης εσωτερικά την περασμένη εβδομάδα, ειδοποιώντας όλους τους υπαλλήλους ότι “είμαστε τώρα έτοιμοι να επεκταθούμε και να κυριαρχήσουμε στις ΗΠΑ”.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, οι προσπάθειες της εταιρείας έχουν στραφεί προς τις ΗΠΑ από το Σεπτέμβριο του 2017 και θεωρούνται ως “η υψηλότερη προτεραιότητα της”. Στην πραγματικότητα, τον Οκτώβριο, η N26 ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της τι θα είναι διαθέσιμη στις ΗΠΑ από τα μέσα του 2018.

Οι επενδυτές στον τελευταίο γύρο περιλαμβάνουν τόσο αμερικανικούς όσο και ευρωπαίους επενδυτές, οι οποίοι θα αποκαλυφθούν στην επίσημη ανακοίνωση της N26 που αναμένεται μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες.

Η μέχρι στιγμής πορεία της FinTech είναι αρκετά ικανοποιητική με την είσοδο της στην Βρετανική αγορά να αναμένεται επίσης μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις