Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Google Pay και για αγορά εισιτηρίων συγκοινωνιών

Και ενώ εδώ ακόμα προσπαθούμε να κάνουμε τα “εύκολα δύσκολα” με το ηλεκτρονικό εισιτήριο στις συγκοινωνίες της Αθήνας, η Google λάνσαρε ανέπαφες πληρωμές και αγορά εισιτηρίων μέσω Google Play και Smartphones.

Αν και σίγουρα η υλοποίηση ηλεκτρονικού εισιτηρίων ανέπαφων συναλλαγών σε ένα πολυσχιδές και μεγάλο συγκοινωνιακό δίκτυο όπως αυτό της Αθήνας είναι μια αρκετά πολύπλοκη και σχετικά δύσκολη διαδικασία, οι επιλογές που έχουν γίνει, κατά τη γνώμη μας, κάνουν το ηλεκτρονικό εισιτήριο της Αθήνας ακόμα πιο πολύπλοκη υπόθεση.

Η Google συνεργάστηκε με μια ιδιωτική εταιρεία που λειτουργεί το Las Vegas Monorail, μια αυτοματοποιημένη γραμμή λίγων χιλιομέτρων με επτά στάσεις, και προσφέρει αγορά, πληρωμή και ανέπαφη χρήση εισιτηρίων μέσω Google Pay, της ολοκληρωμένης υπηρεσίας πληρωμών και ψηφιακού πορτοφολιού της Google.

Το σύστημα εισιτηρίων του Las Vegas Monorail είναι το MIFARE της Ολλανδικής NXP και η ευκολία που προσφέρει στον χρήστη Android και Google Pay είναι μεγάλη μια και μόλις αγοραστεί το εισιτήριο και μπει στο ψηφιακό πορτοφόλι, ο χρήστης δεν χρειάζεται να ανοίξει την εφαρμογή παρά μόνο να φέρει το κινητό του κοντά στις πύλες ελέγχου!

Όπως αναφέρει στο σχετικό blog post η Google θα δούμε την υπηρεσία ανέπαφης αγοράς και χρήσης εισιτηρίων και σε άλλες πόλεις των Η.Π.Α. σύντομα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις