Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Χτύπημα” στην αυτόνομη οδήγηση ο θάνατος της ποδηλάτριας στις Η.Π.Α.

Αν και η αυτοματοποιημένη και αυτόνομη οδήγηση θεωρητικά, όταν ωριμάσει, θα προλαμβάνει συγκρούσεις και δυστυχήματα, σε αυτή τη δοκιμαστική περίοδο συνέβει αυτό που φοβόντουσαν όλοι! Ένα θανατηφόρο τροχαίο.

Εχθές, στις 10 το βράδυ στην Τέμπε της Αριζόνας η Elaine Herzeberg, 49 ετών, βγήκε ξαφνικά από το σκοτάδι, σύμφωνα με τις κάμερες του αυτόνομου οχήματος της Uber, ένα Volvo XC90, και πέρασε στη λωρίδα κυκλοφορίας που κινούταν το όχημα.
Το αυτόνομο όχημα είχε οδηγό στο τιμόνι αλλά κινούνταν αυτόνομα.

Σύμφωνα με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής λόγω της νύχτας και του ξαφνικού της διέλευσης, η σύγκρουση μάλλον ήταν αναπόφευκτη, ανεξάρτητα με το είδος του οχήματος, το οποίο κινούνταν με 65 χλμ. εκείνη τη στιγμή. Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί που ανήκει η υπαιτιότητα του δυστυχήματος αλλά την υπόθεση την έχει αναλάβει ο εισαγγελέας της πόλης.

Η Αριζόνα είναι η “άγρια δύση” της αυτόνομης οδήγησης μια και έχει δώσει άδειες σε Uber και Waymo για δοκιμές αυτόνομων οχημάτων. Παρόμοιες δοκιμές γίνονται και στο Πίτσμπουργκ και στο Οντάριο στον Καναδά.
Στο Πίτσμπουργκ μάλιστα, την προηγούμενη εβδομάδα, σημειώθηκε ατύχημα με σύγκρουση ενός άλλου αυτόνομου οχήματος της Uber αλλά μόνο με υλικές ζημιές.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις