Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H τράπεζα Santander συνεργάζεται με την Ripple για εφαρμογή διεθνών πληρωμών

Την πρόθεση της να ξεκινήσει άμεσα την συνεργασία με την blockchain πλατφόρμα της Ripple με σκοπό την δημιουργία μιας εφαρμογής για πληρωμές σε όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε η Τράπεζα Santander. Η υλοποίηση της εφαρμογής αναμένεται σύμφωνα με τον τραπεζικό όμιλο μέσα στους επόμενος 2 μήνες “εκτός αν μας προλάβουν άλλοι” όπως ανακοίνωσε η τράπεζα.

Στο διεθνές συνέδριο Fintech που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο στις 23 Μαρτίου, ο Nathan Bostock, Διευθύνων Σύμβουλος της Santander για το Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε: “Την άνοιξη αυτή, εάν δεν μας προλάβει άλλος, θα είμαστε η πρώτη μεγάλη τράπεζα λιανικής που θα πραγματοποιήσει διασυνοριακές πληρωμές σε μεγάλη κλίμακα με την τεχνολογία Blockchain“.

Η δήλωση αυτή του N. Bostock έχει διπλή σπουδαιότητα. Από την μία φανερώνει την πρόθεση της Santander να μπει δυνατά σε μια τεχνολογία και με τη συνέργεια ενός κρυπτονομίσματος, που μέχρι τώρα οι τράπεζες δείχνουν να “απωθούν” καθώς δεν μπορούν να το ελέγξουν. Επίσης δείχνει πως και άλλες τράπεζες είναι σε προχωρημένες κινήσεις πάνω στον ίδιο τομέα, κάτι που δείχνει πως η μεταστροφή της αγοράς θα είναι μάλλον ραγδαία.

ripple santander

Στα τέλη Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους, η Ana Botin, Διευθύνων Σύμβουλος της Santander, είχε αναφέρει την έναρξη της εφαρμογής στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων της τράπεζας της εταιρείας το 2017 , σημειώνοντας ότι η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή στην Ισπανία, τη Βραζιλία, τη Βρετανία και την Πολωνία, ενώ αναμένεται στη συνέχεια να ανοίξει και για άλλες χώρες.

Σύμφωνα με το Business Insider, η Santander είχε επενδύσει στο Ripple το 2015 και το 2016. Οι δύο εταιρείες εξέτασαν μια διεθνή εφαρμογή πληρωμής ξεκινώντας εκτεταμένες δοκιμές το 2016 που έδειξαν ότι η τεχνολογία του Ripple πετύχαινε μεταφορές σε λιγότερο από μία ημέρα. Η εφαρμογή πληρωμής θα μπορεί επίσης να εμφανίζει μια εκτίμηση του κόστους μιας μεταφοράς χρημάτων.

Μέχρι στιγμής φέτος η Ripple έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με την MoneyGram για την επιτάχυνση των συμφωνιών της εταιρείας , μια κοινοπραξία 61 ιαπωνικών τραπεζών για τη δημιουργία μίας εφαρμογή άμεσων εγχώριων πληρωμών και μια τράπεζα της Νότιας Κορέας για διεθνή εμβάσματα μεταξύ επιχειρήσεων.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις