Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

COSMOTE HACKATHON: Η COSMOTE αναζητά τις καλύτερες καινοτόμες ιδέες

Για δεύτερη χρονιά η COSMOTE διοργανώνει το COSMOTE HACKATHON, σε συνεργασία με το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με κεντρικό μήνυμα “Innovating for a better world“.

Στόχος του φετινού μαραθώνιου διαγωνισμού καινοτομίας και τεχνολογίας της COSMOTE, είναι να βρει τις ιδέες εκείνες που θα κάνουν τον κόσμο καλύτερο, αξιοποιώντας όλες τις διαθέσιμες νέες τεχνολογίες.

Το COSMOTE HACKATHON απευθύνεται σε ανθρώπους που ειδικεύονται σε θέματα: προγραμματισμού, design, επικοινωνίας, και επιχειρηματικότητας και θα κληθούν να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη, φιλική προς το χρήστη, τεχνολογική λύση-πρότυπο που μπορεί να βελτιώσει την καθημερινότητα στη νέα ψηφιακή εποχή.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν ατομικά ή σε ομάδες 2-5 ατόμων, ενώ δηλώσεις συμμετοχής θα μπορούν να υποβάλλουν αποκλειστικά στο Cosmotehackathon.gr, έως τις 22 Απριλίου.

“Μετά από τη μεγάλη επιτυχία του περσινού COSMOTE HACKATHON που ανέδειξε σπουδαίες ιδέες και τεχνολογικές λύσεις, ο μαραθώνιος διαγωνισμός καινοτομίας της COSMOTE είναι και πάλι εδώ για να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αξιοποιήσουν το ταλέντο τους και το πάθος τους για την καινοτομία. Θέλουμε να ακούσουμε τις ιδέες τους για το μέλλον και να συμβάλλουμε ώστε οι καλύτερες να γίνουν πραγματικότητα. Γιατί στην COSMOTE πιστεύουμε πως με την τεχνολογία μπορούμε να φτιάξουμε έναν κόσμο, καλύτερο για όλους”, δήλωσε ο Chief Officer Λειτουργιών και Συστημάτων Πληροφορικής Ομίλου ΟΤΕ, Γιώργος Αθανασόπουλος.

Στο πλαίσιο της διήμερης γιορτής καινοτομίας, που θα διεξαχθεί στις 12 και 13 Μαΐου στην ΟΤΕΑcademy, οι συμμετέχοντες θα κληθούν να δουλέψουν για 48 ώρες σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, προκειμένου να ολοκληρώσουν την πρότασή τους. Εξειδικευμένοι μέντορες από την επιχειρηματική και ακαδημαϊκή κοινότητα, θα είναι εκεί για να στηρίξουν τις ομάδες, προσφέροντας πρακτικές συμβουλές και καθοδήγηση.

Τα βραβεία του COSMOTE HACKATHON

Ειδική επιτροπή θα αναδείξει τρεις νικήτριες ομάδες:
Η πρώτη ομάδα θα λάβει χρηματικό έπαθλο ύψους 10.000 ευρώ.
Η δεύτερη ομάδα θα λάβει 5.000 ευρώ.
Η τρίτη ομάδα θα λάβει 2.500 ευρώ.

Ανεξάρτητα από τις επιλογές της επιτροπής, θα προσφερθεί δωρεάν φιλοξενία, συστηματική καθοδήγηση (coaching) και συμβουλευτικές υπηρεσίες διάρκειας 6 μηνών από το Κέντρο Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, σε δύο από τις ομάδες που θα συμμετέχουν.

Σημειώνεται, τέλος, πως δεύτερο COSMOTE HACKATHON υλοποιείται με την υποστήριξη της ΓΕΡΜΑΝΟΣ και χορηγό επικοινωνίας την COSMOTE TV.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις