Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Mitte: Μεταλλικό νερό για το σπίτι σηκώνει 10 εκατ. δολ. από την Danone!

Μπορεί και η αγορά των φίλτρων νερών για το σπίτι να αποδειχτεί ότι μπορεί να γίνει “disrupt”; Προφανώς και μπορεί αν κρίνουμε από τις πωλήσεις εμφιαλωμένων νερών – τύπου Perrier στις ΗΠΑ αλλά και Startups όπως η γερμανική Mitte.

H Mitte έχει την έδρα της στο Βερολίνο, ιδρύθηκε το 2016 και μόλις έκλεισε έναν μεγάλο γύρο Seed 10,6 εκατ. δολ. με την Danone Manifesto Ventures να ηγείται και να συμμετέχουν η VisVires New Protein Capital και η Karcher New Venture.

To 2017 η Mitte είχε τρέξει μια πετυχημένη καμπάνια στο Kickstarter συγκεντρώνοντας 273.000 ευρώ ενώ ζητούσε 75.000 για το σύστημα νερού που έχει σχεδιάσει.

Το σύστημα της Mitte παράγει μεταλλικό νερό στο σπίτι με τον εξής τρόπο: αρχικά φιλτράρει το νερό από βλαβερές ουσίες και πρόσθετα και ακολούθως το εμπλουτίζει με μεταλλικά στοιχεία όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο μέσω ειδικών φιαλιδίων.

Το φιλτράρισμα γίνεται με την εξαέρωση του νερού μέσω θερμότητας, με την επακόλουθη ψυξη του υγροποιείται αφαιρώντας πλήρως όλες τις βλαβερές ουσίες. Λόγω του ότι με αυτή την διαδικασία αφαιρούνται και τα πολύτιμα μεταλλικά στοιχεία, το νερό περνά από ειδικά φιαλίδια όπου και εμπλουτίζεται αναλόγως.

Το κάθε φιαλίδιο κρατά για δυο μήνες για δυο άτομα, παράγοντας 250 λίτρα νερό με κόστος 40-50 ευρώ. Τα φιαλίδια προσφέρουν νερό χωρίς νάτριο για καθημερινή χρήση, πλούσιο σε μεταλλικά στοιχεία και με νερό με υψηλό PH – το λεγόμενο αλκαλικό νερό.

Φυσικά το σύστημα ελέγχεται μέσω app, είναι πιο οικονομικό σύμφωνα με την εταιρεία, εφόσον είστε καθημερινός καταναλωτής εμφιαλωμένων νερών, ενώ η μη χρήση πλαστικών μπουκαλιών και συνεπακόλουθη απόρριψή τους είναι μια εξαιρετικά σημαντική υπόθεση.

Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της παραγωγής και την επέκταση στις Η.Π.Α., ενώ έχει χρηματοδοτηθεί και από την ΕΕ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις