Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Grow: Ο νέος Startup accelerator της Bosch

H Bosch επενδύει σημαντικά στις νέες τεχνολογίες ειδικά γύρω από τα οχήματα και τις μετακινήσεις ενώ έχει και το δικό της επενδυτικό κεφάλαιο για Startups. Πρόσφατα εγκαινίασε τα νέα γραφεία της πλατφόρμας ανάπτυξης Startup Grow.

Ο Dr. Volkmar Denner, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Bosch εγκαινίασε τα νέα γραφεία του accelerator 5.000 τετραγωνικών με 200 άτομα προσωπικό, ο οποίος ξεκίνησε το 2013 σαν Bosch for Startups, με ένα χώρο 900 τετραγωνικών και 50 άτομα προσωπικό.

Ο νέος συνεργατικός χώρος θα φιλοξενεί και χώρους γραφείων για τις ομάδες που θα επιλεγούν, είτε από το εσωτερικό της Bosch είτε εξωτερικά, με στόχο να βγάλουν τα προϊόντα τους στην αγορά σε νέους (τεχνολογικούς) τομείς γύρω πάντα από τον βασικό πυρήνα της Bosch.

Μέχρι στιγμής επτά Startups έχουν βγει από τον accelerator, δύο μάλιστα οι οποίες ασχολούνταν με την ρομποτική ενσωματώθηκαν στην αντίστοιχη εταιρεία Bosch Rexroth (Deepfield Robotics και Intralogistics Robotics). H Urbanmates προσφέρει μετακινήσει στα μεγάλα αστικά κέντρα με ένα μικρό σκούτερ ενώ υποστηρίζονται με διάφορους τρόπους και οι CERIX, Deepfield Connect, myScotty, Mayfield Robotics και Zenoway.

Εκτός από τις εξωτερικές ομάδες, εννέα ομάδες προερχόμενες από την Bosch φιλοξενούνται στους χώρους του accelerator, με πάνω από 150 άτομα, αναπτύσσοντας τις ιδέες τους.

Τέλος, οι ομάδες οι οποίες θα ασχοληθούν με τεχνολογικές λύσεις αλλά με περιβαλλοντολογικό αντίκτυπο θα συμμετάσχουν σε ένα ειδικό πρόγραμμα mentoring στο οποίο θα συμμετέχει και ο Volkmar Denner.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις