Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

To Ελληνικό “Airbnb for Parking” ολοκλήρωσε το πρώτο πετυχημένο ICO

Tην Τρίτη 20/03 το StartupGring Athens φιλοξένησε τον founder και CEO της ParkGene, Λούη Χατζή, ο οποίος έλυσε αρκετές από τις απορίες μας γύρω για τα ICΟ.

Παιδί της “μαμάς” εταιρίας Parkguru, το ParkGene είναι το πρώτο Ελληνικό app μέσω του οποίου μπορεί κανείς να ενοικιάσει ένα ιδιωτικό parking ή να διαθέσει το δικό του για ενοικίαση. Παράλληλα, είναι και το πρώτο Initial Coin Offering (ICO) από μια ελληνική εταιρεία το οποίο ολοκληρώθηκε την Δευτέρα 19/03 με επιτυχία, πουλώντας 250 εκατ. GENE tokens!

Αναγνωρίζουμε τις αστάθειες της αγοράς, είναι όμως μια αγορά που μεγαλώνει συνεχώς”, ήταν η απάντηση του Λούη στον δημοσιογράφο και host της βραδιάς, Δημήτρη Μαλλά, για τις ανησυχίες του δεύτερου όσον αφορά τα “παιχνίδια” της crypto-αγοράς.

Βασισμένα στο πρωτόκολλο ERC20 στο blockchain του Ethereum, τα 250 εκατομμύρια προπωληθέντα Gene θα διανεμηθούν στους κατόχους τους σύντομα μετά την λήξη της διαδικασίας “Know Your Customer” ενώ τα χρήματα, καταβεβλημένα σε κρυπτονομίσματα κυρίως αλλά και παραδοσιακά νομίσματα, βρίσκονται σε λογαριασμό Escrow. 

ParkGene: H ελληνική παγκόσμια υπηρεσία P2P parking ολοκληρώνει πετυχημένα την ICO και βγάζει CryptoWallet και κάρτα!

H ονομαστική αξία του κάθε Gene Token είναι €0,10 όμως, μετά από την διανομή τους θα υπάρχει η δυνατότητα ανάρτησής τους στα χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων όπου η τιμή τους θα μπορεί να καθοριστεί βάσει των κανόνων της προσφοράς και της ζήτησης. Βέβαια αυτό το γεγονός μπορεί να επιφέρει πρόσθετα κέρδη για τους κατόχους των GENE αλλά αν για οποιοδήποτε λόγο η αξία τους ανατιμηθεί υπερβολικά οι συναλλαγές θα είναι στην ουσία ασύμφορες και κάτι τέτοιο θα είναι πρόβλημα για την υπηρεσία μια και τα GENE είναι στην ουσία ένα μέσο για την προσφορά των υπηρεσιών της ParkGene. 

H εταιρεία έχει ήδη παρουσιάσει το Gene wallet μέσω του οποίου μπορεί κανείς να αγοράσει ή να πουλήσει τα Gene tokens του με άλλα crypto ή παραδοσιακά νομίσματα και, φυσικά, να ενοικιάσει για μερικές ώρες την ιδιωτική ή την επαγγελματική (μέσω του Parkguru) θέση parking που προτιμά.

Η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη σύντομα σε παγκόσμιο επίπεδο και θα περιλαμβάνει όλα δείχνουν και μια συσκευή ελέγχου της θέσης στάθμευσης και της πρόσβασης σε αυτή μια και οι ιδιωτικές θέσεις βρίσκονται σε κάποια πυλωτή ή γκαράζ.

Τα ICO εκτός από μέσω άντλησης κεφαλαίων με τρόπο αντίστροφο από εκείνον των VC είναι και τρόπος marketing”, σχολίασε ο Λούης, εφόσον αποτελούν είδος crowdfunding μοντέλου χρηματοδότησης και εμπεριέχουν την προπώληση και την διανομή μίας μονάδας αξίας χρήσης (token).

Το disrupt του offline parking industry προβλέπεται να αποφέρει σε βάθος 5ετίας 300.000.000 χρήστες και €15.000.000 έσοδα στη ParkGene με αυτό είναι μόνο η αρχή, καθώς πολλές άλλες αγορές σχετικά με τις μετακινήσεις παραμένουν “offline” και μακριά από το λεγόμενο “sharing economy”.

Στην ερώτηση τι θα άλλαζε στην διαδικασία της ICO και αν θα την επαναλάμβανε, ο Λούης απάντησε ότι φυσικά θα την επαναλάμβανε αλλά σημείωσε ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά απαιτητική διαδικασία στην οποία αφιερώθηκαν όλοι οι πόροι της εταιρείας. Αν άλλαζε κάτι αυτό θα ήταν η διάρκεια της ICO μια και οι περίπου τρεις μήνες που κράτησε αυτή της ParkGene μάλλον ήταν λίγοι και συνέβει σε μια περίοδο μεγάλης πτώσης της αξίας των κρυπτονομισμάτων.

Το Startup Grind συνεχίζει τις μηνιαίες εκδηλώσεις με την υποστήριξη του TechTalentSchool στο Found.ation την Τρίτη 24 Απριλίου 2018, με έναν πολύ ιδιαίτερο καλεσμένο. Ο νέος CEO της Upstream, Guy Krief, θα μιλήσει για το innovation στο νέο απαιτητικό ρόλο που τον έφερε στην κορυφή μιας από της πιο πετυχημένες Ελληνικές εταιρείες τεχνολογίας. Κρατήσεις θέσεων  μπορούν να γίνουν εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις