Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Subway: Το success story της οικογενειακής επιχείρησης έλαβε τέλος-Εξαγοράστηκε από την Roark Capital

Η ανακοίνωση της Πέμπτη τερματίζει τη μακρά διαδικασία πώλησης της αλυσίδας, η οποία ξεκίνησε δημόσια τον Φεβρουάριο.

Η Roark Capital εξαγοράζει τη Subway, οδηγώντας, μετά από πέντε δεκαετίες οικογενειακής ιδιοκτησίας, την αλυσίδα σάντουιτς σε μια νέα εποχή.

Η ανακοίνωση της Πέμπτη τερματίζει τη μακρά διαδικασία πώλησης της αλυσίδας, η οποία ξεκίνησε δημόσια τον Φεβρουάριο. Η Subway φέρεται να ζήτησε 10 δισεκατομμύρια δολάρια, μια υψηλή τιμή που απομάκρυνε πολλούς υποψήφιους αγοραστές, όπως ομίλους εστιατορίων, αφήνοντας μόνο εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, όπως την TDR Capital και τη Sycamore Partners.

Η Subway και η Roark δεν ανακοίνωσαν την τιμή της συναλλαγής, αλλά η Wall Street Journal ανέφερε τη Δευτέρα ότι η τελική προσφορά της εταιρείας ήταν περίπου 9,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το τρέχον χαρτοφυλάκιο της Roark περιλαμβάνει περισσότερες από δώδεκα αλυσίδες εστιατορίων.
Μέσω της εταιρείας χαρτοφυλακίου Inspire Brands, η Roark κατέχει τα Dunkin’, Baskin-Robbins, Sonic, Arby’s, Buffalo Wild Wings και Jimmy John’s. Επίσης, η εταιρεία κατέχει τα Auntie Anne’s, Carvel, Cinnabon, Jamba, McAlister’s, Moe’s Southwest Grill και Schlotzsky’s. Η Roark επένδυσε 200 εκατομμύρια δολάρια στο Cheesecake Factory κατά τις πρώτες ημέρες της πανδημίας Covid για να βοηθήσει την αλυσίδα να μείνει μακρια από την αφερεγγυότητα.

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις