Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

23 εκατ. ευρώ για την πρώτη ασφαλιστική Startup υγείας στην Γαλλία εδώ και 30 έτη!

Η InsurTech Alan ιδρύθηκε το 2016 στην Γαλλία με στόχο να κάνει disrupt, ίσως το πιο πολύπλοκο και προσοδοφόρο τομέα των ασφαλειών, αυτόν της υγείας. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την πρώτη ασφαλιστική εταιρεία υγείας που ιδρύθηκε από το 1986 και μετά στη Γαλλία.

Οι ασφαλίσεις υγείας στην Γαλλία είναι μια αγορά 36 δισ. ευρώ και είναι υποχρεωτικές στις εταιρείες για τους υπαλλήλους τους. Η Alan στοχεύει ακριβώς αυτή την αγορά, αλλά και ένας ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί μέσα σε λίγα λεπτά να ασφαλιστεί πάντα online ή μεσω app. Να σημειώσουμε ότι η Alan είναι αυτόνομη ασφαλιστική εταιρεία και δεν συνεργάζεται με κάποια άλλη και δε πρόκειται για κάποιο markerplace.

Οι εταιρείες μπορούν να ασφαλίσουν με 55 ευρώ το μήνα τους υπαλλήλους τους, ενώ ένας ιδιώτης 40 ετών μπορεί να ασφαλιστεί με 64 ευρώ το μήνα. Οι τιμές είναι μέσα σε αυτές της αγοράς (βέβαια δεν αναφέρονται οι παροχές), αλλά πολύ πιο χαμηλές από αυτές των ΗΠΑ, με τον στόχο να είναι η ευκολία πρόσβασης στην ασφάλιση υγείας (μέχρι σήμερα απαιτείται η επικοινωνία με ασφαλιστή), αλλά και η διαφάνεια σε μια ομολογουμένως πολύπλοκη διαδικασία με πολλές παραμέτρους.

Αυτή τη στιγμή η Alan καλύπτει 7.000 υπαλλήλους σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις κυρίως αλλά παρόλα αυτά οι επενδυτές φαίνεται να βλέπουν προοπτικές μια και σε αυτούς περιλαμβάνονται οι: Xavier Niel, OpenCNP, Partech, Portag3 Ventures αλλά και η Index Ventures σε αυτόν το γύρο.

Με τη νέα χρηματοδότηση η Startup έχει βάλει στόχο τους 100.000 πελάτες στη Γαλλία μέσα στα επόμενα τρία έτη, νέα ασφαλιστικά προϊόντα αλλά και η επέκταση εκτός Γαλλίας.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις