Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Κίνα έχει βάλει στόχο να γίνει ηγέτης στην AI μέχρι το 2030 και άλλο ένα βήμα μόλις έγινε!

Οι αρχές της Κίνας έχουν δώσει και θα δώσουν μεγάλη έμφαση στη Τεχνητή Νοημοσύνη σαν ένα μεγάλο κινητήριο όχημα για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας από το 2020 και μετά, σε μια αγορά που αναμένεται να αγγίξει ετήσιο τζίρο τα 59 δισ, δολ. μέχρι το 2025.

Οι τομείς που θα εστιάσει η χώρα είναι η Τεχνητή Νοημοσύνη στο Software και Hardware, εξελιγμένη ρομποτική, εικονική και ενισχυμένη πραγματικότητα, ενώ το πρώτο βήμα προς αυτό τον στόχο φαίνεται ότι μόλις έγινε με την τελευταία χρηματοδότηση της SenseTime, ύψους 600 εκατ. δολ., με την αξία της να αγγίζει το ποσό ρεκόρ των 3 δισ. δολ! Και να παίρνει τον τίτλο της πιο “πολύτιμης” Startup το χώρο της AI.

Η εταιρεία ειδικεύεται στην ανάλυση προσώπων και άλλων στοιχείων σε φωτογραφίες και video σε τεράστια κλίμακα με τους επενδυτές να περιλαμβάνουν την Qualcomm, την Temasek Holdings, τον retailer Suning.com ενώ σε αυτόν τον γύρο συμμετέχει και η Alibaba.

Τα συστήματα της SenseTime χρησιμοποιούνται για οπτική αναγνώριση σε πραγματικό χρόνο μάλιστα ευρέως στη Κίνα και όπως μπορούμε να διακρίνουμε στη κεντρική φωτογραφία μπορεί να αντιληφθεί και να αναγνωρίσει το φύλο, την πορεία του, αν κρατάει τσάντα κ.α.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις