Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

EIT Digital Challenge 2018: Διαγωνισμός για “deep tech” Scaleups με σημαντικά έπαθλα!

Το EIT Digital καλεί τις ευρωπαϊκές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας να συμμετάσχουν στον 5ο διαγωνισμό EIT Digital Challenge 2018 για να κερδίσουν ένα σεβαστό χρηματικό ποσό και την ευκαιρία υποστήριξης και χρηματοδότησης.

Οι τομείς ενδιαφέροντος είναι η Ψηφιακή Βιομηχανία, οι Ψηφιακές Πόλεις, η Ψηφιακή Ευημερία, οι Ψηφιακές Υποδομές και η Ψηφιακή Οικονομία. Οι δύο καλύτερες εταιρείες σε κάθε κατηγορία θα έχουν πρόσβαση σε ένα ετήσιο πρόγραμμα υποστήριξης από τον accelerator του EIT ενώ ο νικητής σε κάθε κατηγορία θα λάβει χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ.

Σε αυτό το πέμπτο έτος του διαγωνισμού, προσφέρουμε το πιο ολοκληρωμένο πακέτο βραβείων και παροχών, συνολικής αξίας 750.000 ευρώ, και δέκα εταιρείες στο πρόγραμμα επιτάχυνσης του EIT“, αναφέρει ο Dolf Wittkamper, επικεφαλής του accelerator του EIT. Ο accelerator περιλαμβάνει μια ομάδα περίπου 40 έμπειρων επιχειρηματιών και εμπειρογνωμόνων χρηματοδότησης που λειτουργούν από 13 πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, μαζί με ένα κόμβο στη Silicon Valley. Από το 2012, ο ψηφιακός επιταχυντής EIT έχει υποστηρίξει περισσότερες από 270 νεοσύστατες επιχειρήσεις για πρόσβαση σε νέες αγορές και άντληση κεφαλαίων.

Τόσο ο accelerator όσο και ο διαγωνισμός επικεντρώνονται σε τεχνολογίες αιχμής οι οποίες βασίζονται σε μοναδικές και διαφοροποιημένες επιστημονικές ή τεχνολογικές εξελίξεις και οι οποίες συχνά προστατεύονται ή είναι δύσκολο να αναπαραχθούν.

Οι Deep Tech Scaleups αναπτύσσουν disruptive λύσεις που είναι κρίσιμες για το μέλλον της Ευρώπης καθώς τροφοδοτούν και ενισχύουν τον ψηφιακό μετασχηματισμό“, αναφέρει ο Chahab Nastar, Chief Innovation Officer του EIT Digital. “Ωστόσο, παρόλο που οι επενδύσεις VC σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας αναπτύσσονται γρήγορα, οι εταιρείες αυτές αντιμετωπίζουν μοναδικές προκλήσεις. Στο πλαίσιο του EIT Digital Accelerator, οι νικητές θα λάβουν την ειδική υποστήριξη που χρειάζονται για να αποκτήσουν πελάτες στην Ευρώπη αλλά και να αντλήσουν κεφάλαια“, συνεχίζει.

Για να υποβληθεί επιτυχώς αίτηση στο EIT Digital Challenge 2018, οι εταιρείες πρέπει να πληρούν τα ακόλουθα κριτήρια:
– Θα πρέπει να είναι εγκατεστημένες σε ένα από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης (με ετήσια έσοδα άνω των 300 χιλ. ευρώ ή τουλάχιστον 2 εκατ. ευρώ) και θα πρέπει να βρίσκονται στα πρώτα δέκα χρόνια λειτουργίας.
– Οι εταιρείες που θα ξεχωρίσουν στον διαγωνισμό θα συμμετάσχουν στην τελική εκδήλωση το φθινόπωρο μπροστά σε ειδικούς και επενδυτές.
– Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 14η Ιουνίου 2018 . Για περισσότερες πληροφορίες και για τη φόρμα αίτησης, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του διαγωνισμού.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις