Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Tech Talent School: Πρωτότυπες δράσεις με στόχο την ανοιχτή πρόσβαση στην τεχνολογική γνώση

Το Tech Talent School, το δωρεάν πρόγραμμα για την εκμάθηση ψηφιακών δεξιοτήτων, επεκτείνει τις δράσεις του με σημαντικές νέες συνεργασίες.

Σε συνεργασία με τον κοινωφελή οργανισμό The HOME Project, που συστάθηκε με σκοπό την παροχή ενός ολιστικού προγράμματος υποστήριξης, προστασίας, εκπαίδευσης και κοινωνικής ένταξης των ασυνόδευτων παιδιών προσφύγων στη χώρα μας, το Tech Talent School πραγματοποίησε σειρά σεμιναρίων ψηφιακών δεξιοτήτων καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, με σκοπό να δώσει περισσότερα εφόδια στα παιδιά αυτά, που πλέον ενηλικιώνονται και μπαίνουν στην αγορά εργασίας. ς!

Ακόμη, το Tech Talent School ανακοινώνει τη νέα δράση του “Εκπαιδεύοντας Εκπαιδευτικούς”, σε συνεργασία με το Athens Open Schools του Δήμου Αθηναίων. Πρόκειται για δωρεάν μαθήματα ψηφιακών δεξιοτήτων σε καθηγητές και δασκάλους που επιθυμούν να επεκτείνουν τις γνώσεις τους σε θέματα τεχνολογίας και υπολογιστών.

Στο πλαίσιο του “Εκπαιδεύοντας Εκπαιδευτικούς”, το Tech Talent School συνεργάζεται επίσης με το σχολείο ACS Athens- American Community Schools, στο πρόγραμμα “Youth to Youth” για την ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων. Η δράση αποτελείται από δύο ενότητες:

Α) Create Content “How to brand yourself”
Τα παιδιά μαθαίνουν πώς να δημιουργούν content (παρουσίαση) με θέμα “How to brand yourself” (ενδεικτικά)
Β) Deliver the content on line and teach on line by using the right tools

Οι μαθητές διδάσκονται πώς αυτό το περιεχόμενο θα το παρουσιάσουν και θα το διδάξουν online, ποια ψηφιακά εργαλεία/εφαρμογές μπορούν να χρησιμοποιήσουν κ.ά.
Οι μαθητές γίνονται στη συνέχεια εκπαιδευτές (Trainers) οι οποίοι με την σειρά τους θα διδάξουν όσα έμαθαν στους καθηγητές τους, μειώνοντας το χάσμα του τεχνολογικού γραμματισμού ανάμεσα στις διαφορετικές γενιές.

Το πρόγραμμα Tech Talent School πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Microsoft Ελλάδος, μέσω του προγράμματος YouthSpark, με σκοπό τη δημιουργία ίσων ευκαιριών για όλους, αλλά και το Alumni Engagement Innovation Fund (AEIF) του Υπουργείου Εξωτερικών των Η.Π.Α. που στηρίζει και χρηματοδοτεί ιδέες για εκπαιδευτικά προγράμματα σε όλο τον κόσμο.

Όλα τα μαθήματα είναι δωρεάν, παραδίδονται από καθηγητές με εμπειρία στην αγορά εργασίας και απευθύνονται σε μαθητές, νέους και ανέργους που επιθυμούν να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες και να εξοικειωθούν με γνωστικά αντικείμενα όπως ο Προγραμματισμός, η Δημιουργία Ιστοσελίδων και η Ασφάλεια στο Διαδίκτυο. Το πρόγραμμα Tech Talent School πραγματοποιείται στην Αθήνα, τη Βέροια και τα Τρίκαλα, ενώ σύντομα θα επεκταθεί στα Ιωάννινα και σε άλλες πόλεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις