Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H BBVA εξέδωσε εταιρικό δάνειο 75 εκατ. ευρώ αποκλειστικά μέσω Blockchain!

Η Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) έγινε η πρώτη τράπεζα που χορήγησε δάνειο χρησιμοποιώντας το Blockchain, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η ισπανική πολυεθνική τράπεζα δήλωσε ότι διεξήγαγε ολόκληρη τη διαδικασία δανεισμού, από τη διαπραγμάτευση των όρων έως την υπογραφή, σε μια κατανεμημένη βάση Blockchain, η  οποία ενημέρωνε τόσο την τράπεζα όσο και τον δανειολήπτη για την πρόοδο του δανείου σε πραγματικό χρόνο.

Η χρήση του Blockchain μείωσε το χρόνο διαπραγμάτευσης για δάνειο ύψους 75 εκατ. ευρώ από “ημέρες σε ώρες”.
Η BBVA χαρακτήρισε τη διαδικασία ως “σημαντική πρόοδο στην εκμετάλλευση της τεχνολογίας κατανεμημένης βάσης”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της BBVA, Carlos Torres Vila, δήλωσε ότι η τράπεζα έχει “και άλλες συναλλαγές προς υλοποίηση μέσω Blockchain”, (διεθνές εμπόριο, διεθνή δανεισμό και συνάλλαγμα), και ότι η τράπεζα ξεκίνησε ένα πιλοτικό πρόγραμμα με την ισπανική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία Indra η οποία χρησιμοποιεί ήδη εκτεταμένα το Blockchain.

To Blockchain “δένει” καλύτερα στα εταιρικά και κοινοπρακτικά δάνεια μια και αυτά είναι πιο πολύπλοκα από τα καταναλωτικά μια και υπάρχουν πολλοί ενδιάμεσοι και πέρα από την ταχύτατα η διαφάνεια και η ασφάλεια είναι ασυναγώνιστα!

Το πιλοτικό έργο της BBVA θα χρησιμοποιήσει ένα ιδιωτικό Blockchain για τη διαπραγμάτευση και ολοκλήρωση της διαδικασίας δανεισμού, μετά την οποία θα εγγραφεί στο δημόσιο δίκτυο του Ethereum.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις