Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

RTsafe: Νέα μεγάλη συνεργασία με την Σουηδική Elekta

Η RTsafe είναι ένα ένα ιδανικό παράδειγμα για το πως θα πρέπει να λειτουργεί και να εξελίσσεται η ακαδημαϊκή έρευνα στην Ελλάδα. Ιδρύθηκε από τον επικ. καθηγητή Ευάγγελο Παππά μαζί με άλλους δυο καθηγητές από Ελλάδα και εξωτερικό και σχεδιάζει προϊόντα τα οποία βελτιστοποιούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της ακτινοθεραπείας στους ασθενείς με καρκίνο του εγκεφάλου με ένα μοναδικό εξατομικευμένο τρόπο, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες παρενεργειών της θεραπείας.

Στη πράξη φτιάχνεται ένα αντίγραφο του κρανίου του ασθενή μέσω εκτύπωσης 3D το οποίο περιέχει ένα ειδικό gel το οποίο μιμείται τον εγκεφαλικό ιστό και πάνω στο οποίο γίνονται δοκιμαστικές ακτινοθεραπείες για εξατομικευμένη προσέγγιση πριν αυτές γίνουν στον ασθενή.

Η εταιρεία κέρδισε το Ελληνικό Βραβείο Επιχειρηματικότητας το 2014, και τον διαγωνισμό MITEF Greece Startup Competition το 2015 και έχει πάρει αρχική χρηματοδότηση από την Μαρίνα Χατσόπουλος το 2016.

Τον Μάρτιο του 2017 έκλεισε το Α’ Γύρο χρηματοδότησης ύψους 1,4 εκατ. δολ. με την συμμετοχή των Μαρίνα Χατσόπουλος, Simanta DasGert Van der Hoeven κ.α. με την συνολική χρηματοδότηση που έχει πάρει να φτάνει τα 2,1 εκατ. δολ.

Μέσα σε ένα έτος η RTsafe είχε συνάψει συνεργασίες με κλινικές όπως το UT Health Science Center του Σαν Αντόνιο στο Τέξας, το Johns Hopkins αλλά και τη Philips. Η συνεργασία με τη κλινική στο Σαν Αντόνιο έχει εξελιχθεί σημαντικά και είναι ο βασικός λόγος που δημιουργήθηκε θυγατρική στις Η.Π.Α. στην ίδια πόλη τον περασμένο Νοέμβριο.

Μερικές μέρες πριν ανακοινώθηκε μεγάλη στρατηγική συνεργασία της RTsafe με την μεγάλη Σουηδική εταιρεία Elekta, μέσω υπογραφής MoA, η οποία προσφέρει υπηρεσίες και σχετικό εξοπλισμό για να βελτιώσει την υγεία και το προσδόκιμο ασθενών με καρκίνο και άλλες ασθένειες του εγκεφάλου, η οποία θα ενσωματώσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της ελληνικής Startups στις δικές της.

Η εμπιστοσύνη που έχει δείξει η Elekta στην προσέγγιση Ποιοτικού Ελέγχου της RTSafe είναι μια απόδειξη της καινοτομίας, της αποφασιστικότητας και της αφοσίωσης της ομάδας μας. Ανυπομονούμε να υλοποιήσουμε αυτή τη νέα συνεργασία με την Elekta καθώς εργαζόμαστε για τον κοινό στόχο μας για ασφαλέστερες, πιο αποτελεσματικές θεραπείες στερεοτακτικής ακτινοθεραπείας και ραδιοχειρουργικής για ασθενείς σε όλο τον κόσμο», δήλωσε ο CEO της RTsafe, Ευάγγελος Παππάς.

H Elekta έχει πελάτες 6.000 νοσοκομεία και κλινικές σε όλο τον κόσμο, 3.600 εργαζομένους και είναι εισηγμένη στο NASDAQ της Στοκχόλμης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις