Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Square εξαγόρασε το Weebly για να τα βάλει με το Shopify και τη Wix

Ο Jack Dorsey θα πρέπει να ομολογήσουμε ότι έχει εξαιρετικές ιδέες! Ο κύριος αυτός εμπνεύστηκε το Twitter και την FinTech Square, η οποία προσφέρει πληρωμές POS μέσω φορητών συσκευών σε ΜμΕ στις Η.Π.Α.

H Square μόλις ανακοίνωσε την εξαγορά της Weebly έναντι 365 εκατ. δολ. Η Weebly ήταν από τις πρώτες εταιρείες του Web 2.0 που πρόσφεραν αυτοματοποιημένη δημιουργία web site με εργαλείο online, κάνοντας τη διαδικασία πολύ εύκολη και απλή.

Η Weebly ιδρύθηκε το 2007 και με τον καιρό εστίασε σε αυτοματοποιημένες λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου με μηνιαία συνδρομή έχοντας μια μεγάλη βάση χρηστών, άνω των 50 εκατομμυρίων!
Βγήκε από τον Y Combinator, με το μεγάλο ανταγωνιστή της να είναι η ισραηλινή Wix, η οποία και αυτή έχει εστιάσει σε ολοκληρωμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου για ελεύθερους επαγγελματίες και MμΕ.
Στην ίδια κατηγορία υπάρχει το μεγαθήριο του ηλεκτρονικού εμπορίου Shopify και αρκετοί ακόμα παίκτες, συμπεριλαμβανομένης της “δικής μας” Smoolis.

H Square προσφέρει υπηρεσίες παρόμοιες με την επίσης δικής μας Intale και ειδικά με την ευρωπαϊκή iZettle και προφανώς θα χρησιμοποιήσει την Weebly για να προσφέρει ολοκληρωμένες και διαφοροποιημένες υπηρεσίες στους πελάτες της με δημιουργία E-Shop και ενσωματωμένες πληρωμές.
Πρόσφατα μάλιστα απέκτησε και την Zesty, η οποία προσφέρει catering σε επιχειρήσεις.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις