Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Kabbage εξαγόρασε την Orchard και εδραιώνεται στο online lending

Η Kabbage, μια από τις πιο παλιές Fintechs στις Η.Π.Α., οι οποία προσφέρει λύσεις δανεισμού σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις άμεσα αλλά και μέσω τρίτων ανακοίνωσε την εξαγορά της της Orchard, μιας εταιρείας παροχής ενός Β2Β marketplace για online δανεισμό, η οποία ιδρύθηκε το 2013.

Η εξαγορά, το ύψος της οποίας δεν ανακοινώθηκε, θα επιτρέψει στην Kabbage να ενσωματώσει την τεχνολογική πλατφόρμα της Orchard για βελτιωμένες δυνατότητες ανάλυσης δεδομένων και θα επιταχύνει τη μελλοντική ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών για τους στρατηγικούς εταίρους της αλλά και τους μικρότερους πελάτες της.

Ο διευθύνων σύμβουλος και ο συνιδρυτής της Orchard, Matt Burton, καθώς και ο επικεφαλής του τομέα Analytics και συνιδρυτής David Snitkof, έχουν ηγετικούς ρόλους στην Kabbage με την συμφωνία να περιλαμβάνει και είκοσι developers της Orchard.

Με επικεφαλής τον διευθύνοντα σύμβουλο Rob Frohwein, η Kabbage παρέχει μια πλατφόρμα δεδομένων και τεχνολογίας και πρόσβαση σε αυτοματοποιημένη χρηματοδότηση, έως 250 χιλ. δολ, σε μικρές επιχειρήσεις.
Χρησιμοποιεί δεδομένα που προέρχονται μέσω επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, όπως λογιστικά δεδομένα, online πωλήσεις, τις μεταφορές και δεκάδες άλλες πηγές για να χτιστεί το προφίλ του κάθε πελάτη και να παρέχει ευέλικτη χρηματοδότηση σε πραγματικό χρόνο.

Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Kabbage έχει αναλάβει τη δανειοδότηση μικρών επιχειρήσεων για τις ING, Santander και Scotia Bank σε ολόκληρο τον Καναδά, το Μεξικό, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιταλία και τη Γαλλία.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις