Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Nokia επενδύει στο Industrial IoT με την εξαγορά της SpaceTime Insight

H Nokia ανακοίνωσε εχθές ότι απέκτησε την SpaceTime Insight και σχεδιάζει να τη συγχωνεύσει με τη μονάδα της IoT. Οι οικονομικές λεπτομέρειες της εξαγοράς δεν αποκαλύφθηκαν, σύμφωνα με το Reuters.

H SpaceTime Insights ιδρύθηκε το 2007, έχει σηκώσει 50 εκατ. χρηματοδότηση, με τον τελευταίο γύρο να είναι το 2015, και έχει φτιάξει μια πλατφόρμα για βιομηχανικούς πελάτες που έχουν να διαχειριστούν ένα μεγάλο αριθμό συσκευών και άλλα περιουσιακά στοιχεία στο δίκτυό τους.

Συγκεκριμένα η SpaceTime αναπτύσσει εφαρμογές παρακολούθησης και ανάλυσης ειδικά για επιχειρήσεις στον τομέα της ενέργειας, της εφοδιαστικής, των μεταφορών και των επιχειρήσεων κοινής ωφελείας και τους επιτρέπει να μειώσουν τα κόστη τους και να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά.
Μερικοί από τους μεγαλύτερους πελάτες της SpaceTime περιλαμβάνουν τις: FedEx, Union Pacific, NextEra Energy και Singapore Power.

Τόσο η ομάδα της SpaceTime Insight όσο και ο CEO της, Rob Schilling, θα ενταχθούν στον τομέα IoT – Software της Nokia στον οποίο η Φινλανδική εταιρεία επιθυμεί να δώσει έμφαση τα επόμενα χρόνια.

Περίπου 20% των πωλήσεων της Nokia προέρχεται από τον εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών ενώ ο τομέας Software της Nokia, παλαιότερα γνωστός ως Nokia Applications & Analytics, έφερε πέρυσι περισσότερα από 1,6 δισ. Ευρώ στην εταιρεία.

Τέλος, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι το 2017 η Nokia εξαγόρασε την Comptel για 370 εκατομμύρια δολάρια, η οποία βρίσκεται στις πρώτες θέσεις μεταξύ των προμηθευτών λογισμικού τηλεπικοινωνιών ενώ είναι σε φάση απεμπλοκής από τα καταναλωτικά προϊόντα IoT Withings.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις