Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Jack Dorsey: Το Bitcoin θα πάρει τη θέση του δολαρίου στα επόμενα 10 χρόνια!

Ο Jack Dorsey, CEO του Twitter και της πλατφόρμας πληρωμών Square φαίνεται να πιστεύει πολύ στο Bitcoin.

Σε σχετικά πρόσφατη συνέντευξή του στους The Times  ο Dorsey δήλωσε ότι πιστεύει ότι τα κρυπτονομίσματα θα έχουν στο μέλλον την κυρίαρχη θέση του δολαρίου στον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό τομέα και ότι το Bitcoin θα γίνει το κύριο παγκόσμιο νόμισμα πληρωμών μέσα στα επόμενα 10 χρόνια.

Ο κόσμος τελικά θα έχει ένα ενιαίο νόμισμα, το Internet θα έχει ένα ενιαίο νόμισμα. Πιστεύω προσωπικά ότι θα είναι το bitcoin“, ανέφερε.

Αν και παραδέχτηκε ότι το Bitcoin αντιμετωπίζει ζητήματα κλιμάκωσης, καθιστώντας το “αργό και δαπανηρό“, ο Dorsey υποστήριξε ωστόσο ότι νέες λύσεις και τεχνολογίες θα συμβάλλουν και θα βελτιώσουν αυτά τα ζητήματα.

Όσο περισσότεροι άνθρωποι το χρησιμοποιούν, αυτά τα προβλήματα θα απομακρύνονται. Υπάρχουν νέες τεχνολογίες που εξελίσσουν το Blockchain και το κάνουν πιο προσιτό“, ανέφερε.

O Dorsey επενδύει τόσο ο ίδιος όσο και μέσω της Square στον χώρο, για παράδειγμα συμμετείχε στον πρόσφατο γύρο χρηματοδότησης 2,5 εκατ. δολ. της Startup Lightning Labs η οποία επιταχύνει σημαντικά τις συναλλαγές Bitcoin.

Η λεγόμενη κλιμάκωση ή επιτάχυνση της λειτουργίας του Blockchain που βασίζεται ειδικά το “παλαιό” Bitcoin είναι ένας κρίσιμος παράγοντας την υιοθέτησή του σε ευρεία κλίμακα μια και δεν είχε σχεδιαστεί για να υποστηρίξει τα εκατομμύρια συναλλαγών που απαιτούνται το λεπτό, κάτι που συμβαίνει στα δίκτυα των μεγάλων εταιρειών καρτών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις