Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Adobe εξαγοράζει την Magento και πέφτουν οι μετοχές της Shopify!

Πολλές οι ανακατατάξεις στον κόσμο του Ηλεκτρονικού Εμπορίου τον τελευταίο καιρό, μετά την εξαγορά της Weebly από την Square ήρθε η εξαγορά της Magento από την Adobe έναντι 1,68 δισ. δολ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η μεγαλύτερη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, Magento, με πελάτες την Coca-Cola, Warner, Nestle, Canon κ.α. θα ενσωματωθεί στο Adobe Digital Experience Cloud και θα εξυπηρετεί τόσο τους B2B όσο και τους B2C πελάτες.

Μέχρι σήμερα το Adobe Digital Experience Cloud προσφέρει δημιουργικά εργαλεία για την διαχείριση διαφόρων στρατηγικών ψηφιακού marketing σε διάφορα κανάλια.
Με την προσθήκη της Magento ολοκληρώνονται οι υπηρεσίες που θα προσφέρει η Adobe μια προστίθεται και η πιο πλήρης και “παραμετροποιήσιμη” πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου η οποία έχει δημιουργήσει γύρω της μια κοινότητα 300.000 developers!

Λίγο μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας η άλλη μεγάλη πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου, η Καναδική Shopify, είδε τις μετοχές της να πέφτουν έως και 5%!
H Shopify θα πρέπει να αναφέρουμε ότι έχει εκτιμώμενη αξία 15 δισ. δολ., ιδρύθηκε το 2004 και τα κέρδη της το 2017 ήταν 580 εκατ. δολ.

Όπως προαναφέραμε τον Απρίλιο που μας πέρασε η Fintech ηλεκτρονικών πληρωμών Square εξαγόρασε την εταιρεία έτοιμων λύσεων παρουσίας web και ηλεκτρονικού εμπορίου Weebly για 365 εκατ. δολ. ενώ στον ίδιο χώρο δραστηριοποιείται η ισραηλινή Wix, η LemonStand αλλά και η αρκετά πιο μικρή ελληνο-ελβετική Smoolis.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις