Pitch-R: το ρομπότ της Nissan σχεδιάζει τις γραμμές των γηπέδων στο Champions League!

Newsroom
1'

Η Nissan σαν επίσημος χορηγός του UEFA Champions League παρουσίασε το Pitch-R, ένα αυτόνομο όχημα – ρομπότ το οποίο φτιάχνει γραμμές γηπέδων σε όλες τις διαστάσεις και τερέν!

Το Pitch-R χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες ProPILOT που υλοποιούνται στα οχήματα της Nissan για ημι-αυτόνομη οδήγηση σε μια λωρίδα. Ενσωματώνει τέσσερις κάμερες, GPS και σύστημα αποφυγής των συγκρούσεων και μπορεί να σχεδιάσει τις γραμμές σε περίπου 20 λεπτά.

Η Nissan έχει μια διαφορετική προσέγγιση στο θέμα της αυτόνομης οδήγησης, με την τεχνολογία να είναι υποβοηθητική και άκρως πληροφοριακή και με επίκεντρο πάντα τον οδηγό. Δεν  μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε με την συγκεκριμένη αντίληψη μια και τα αυτόνομα οχήματα και οι τεχνολογίες τους θέλουν ακόμα πολλά χρόνια εξέλιξης και ωρίμανσης.

Η τελευταία έκδοση του ProPilot ανήκει στη πλατφόρμα Ευφυών Μεταφορών της Nissan και έχει αποτυπωθεί πλήρως στο νέο ηλεκτρικό Nissan Leaf το οποίο βγαίνει στην ευρωπαϊκή αγορά, με σημαντικές προ-παραγγελίες, αλλά και στην χώρα μας με κόστος 32.000 ευρώ.

Στο Κίεβο έγινε και η επίδειξη του εντυπωσιακού συστήματος πρόβλεψης των κινήσεων του οδηγού, το οποίο συνδέει τον εγκέφαλό μας με το αυτοκίνητο, ενεργοποιώντας με αυτό το τρόπο τα αντίστοιχα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης νωρίτερα.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο
ΑπόNewsroom
Ακολουθήστε
Tο πρώτο ειδησεογραφικό πόρταλ στην Ελλάδα για τις startups, που αναδεικνύει τα νέα και τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος. Εκτός από την καταγραφή του ελληνικού οικοσυστήματος καλύπτει τα τεκταινόμενα και τις διεθνείς τάσεις σε ό,τι αφορά στις startups, τις επενδύσεις, τις νομικές και φορολογικές ρυθμίσεις που αφορούν στα επιχειρηματικά οικοσυστήματα της Ευρώπης και του κόσμου.