Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

“Δεκάδες τράπεζες θα χρησιμοποιούν το Ripple μέχρι το τέλος του χρόνου” δήλωσε ο CEO της Ripple

“Το Ripple θα αποδειχτεί το ιδανικό νόμισμα για τις τράπεζες οι οποίες σε λίγο καιρό θα “αναγκαστούν” να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία blockchain που βρίσκεται από πίσω του“, αυτό δήλωσε ο CEO του κρυπτονομίσματος Brad Garlinghouse, σε συνέντευξη του στο CNBC.

Η εταιρεία αναπτύσσει μια λύση που επιτρέπει τις διασυνοριακές χρηματικές συναλλαγές μεταξύ τραπεζών με ταχύτερο και φθηνότερο τρόπο από ό, τι επιτρέπει το ισχύον σύστημα. Βασίζεται σε ένα σύστημα blockchain, την τεχνολογία που στηρίζει πολλά κρυπτονομίσματα. Η εταιρεία πίσω από το Ripple έχει πολλά διαφορετικά συστήματα blockchain, κάποια από τα οποία χρησιμοποιούνται ήδη από τράπεζες. Ένα από αυτά είναι το xCurrent το οποίο ήδη χρησιμοποιείται από πολλά τραπεζικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων και η Santater. To xCurrent ουσιαστικά καθιστά τις διαδικασίες ελέγχου των πληροφοριών που απαιτούνται για να πραγματοποιούνται οι διατραπεζικές συναλλαγές, πολύ ταχύτερα και δεν χρειάζεται κάποιο κρυπτονόμισμα από πίσω για να λειτουργήσει.

Όμως η Ripple έχει και άλλη μια εφαρμογή blockchain η οποία απευθύνεται σε τραπεζικά ιδρύματα που επιχειρούν σε αναδυόμενες αγορές, το xRapid. Οι πληρωμές σε αναδυόμενες αγορές απαιτούν συχνά το προκαταβολικό άνοιγμα λογαριασμών σε τοπικό νόμισμα σε όλο τον κόσμο, πράγμα που σημαίνει ότι το κόστος ρευστότητας είναι υψηλό για τις τράπεζες. Με το xRapid τα χρήματα που αποστέλλονται στο σύστημα, θα μετατρέπονται σε XRP (δηλαδή το κρυπτονόμισμα Ripple) για να μετακινούνται μέσω του συστήματος πάρα πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με την συμβατική μέθοδο και κατόπιν θα μετατρέπονται και πάλι σε οποιοδήποτε νόμισμα απαιτείται στο άλλο άκρο.

Επειδή το XRP έχει χρόνο συναλλαγής τεσσάρων δευτερολέπτων, η διαδικασία αυτή θα είναι γρήγορη. Ορισμένες εταιρείες, όπως η Western Union και η Moneygram, έχουν αρχίσει ήδη ξεκινήσει να δοκιμάζουν το xRapid, αλλά καμία από τις εταιρείες δεν έχει μέχρι στιγμής δεσμευτεί για την αποκλειστική του χρήση σε αυτές τις περιπτώσεις.

Όπως δηλώνει ο Brad Garlinghouse, διευθύνων σύμβουλος του Ripple, μέχρι το τέλος του 2019, πάρα πολλά τραπεζικά ιδρύματα πρόκειται να ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν αυτή την υπηρεσία. Μιλώντας στο πλάισιο των εργασιών του συνεδρίου Money 20/20 στο Άμστερνταμ, ο Garlinghouse δήλωσε πως “Έχω δηλώσει δημοσίως πως μέχρι το τέλος του έτους πιστεύω πως οι μεγάλες τράπεζες θα χρησιμοποιούν το xRapid σαν εργαλείο ρευστότητας. Μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου, πιστεύω πως ο αριθμός των τραπεζών που θα χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας, θα μετριούνται σε δεκάδες“.

Το Ripple θεωρείται σαν ένα από τα πιο σταθερά κρυπτονομίσματα και μάλιστα από τα πιο πολλά υποσχόμενα για το μέλλον. Προς το παρόν η αξία του είναι αρκετά χαμηλή και αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται λίγο κάτω από τα 70 σεντς. Εάν τα μεγάλα τραπεζικά ιδρύματα ξεκινήσουν να χρησιμοποιούν το xRapid, προσδίδοντας σιγουριά και εμπιστοσύνη στο σύστημα πίσω από το νόμισμα, η ζήτηση θα πολλαπλασιαστεί και μαζί φυσικά θα ακολουθήσει ανοδικά και η τιμή του.

Αναδημοσίευση από Emea.gr

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις