Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H μαθητική ομάδα ρομποτικής GRID συνεχίζει τις διακρίσεις και πάει Σαγκάη

Η ομάδα GRID μετά τα ολυμπιακά μετάλλια ρομποτικής επιλέχθηκε σαν η πρώτη ομάδα από την Ελλάδα η οποία θα συμμετάσχει στο International Youth Innovation and Technology Expo στη Σαγκάη τον ερχόμενο Ιούλιο.

Η ομάδα δημιουργήθηκε στις αρχές του 2017 με στόχο τη συμμετοχή στον πανελλήνιο διαγωνισμό ρομποτικής WRO και αποτελείται από τον Ιάσονα Σόμογλου και τον Ιωάννη Παπαδόπουλο με τεχνικό σύμβουλο και “προπονητή” την φοιτήτρια της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ, Διάνα Βουτηράκου.

H Διάνα είναι μία εκ των δύο ιδρυτών της Unique Minds, μιας Startup που στοχεύει στον ακαδημαϊκό προσανατολισμό μαθητών λυκείου, φέρνοντας ενεργούς φοιτητές ελληνικών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων σε επαφή με μαθητές, ώστε οι τελευταίοι να ενημερωθούν αναλυτικά για τις σχολές και τα πανεπιστήμια που τους ενδιαφέρουν.

Η ομάδα GRID δημιούργησε μια ρομποτική κοινότητα η οποία μπορεί να παράγει ενέργεια μέσω ανανεώσιμων πηγών (π.χ. ηλιακοί συλλέκτες, ανεμογεννήτριες), εξοικονομώντας ενέργεια μέσω αυτοματισμών, μετατρέποντας την ενέργεια όπως κινητική και δυναμική σε ηλεκτρική ενέργεια και την διανομή της εντός της κοινότητας.

Η GRID χρησιμοποίησε και ανέλυσε πραγματικά δεδομένα από σπίτια στο Τέξας, τα οποία παρείχε η εταιρεία Pecan Street για ερευνητικούς σκοπούς. Με το έργο αυτό, η ομάδα κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό και εκπροσώπησε την Ελλάδα στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομπότ στην Κόστα Ρίκα το Νοέμβριο του 2017. Εκεί, για πρώτη φορά, η ομάδα GRID κέρδισε μια ολυμπιακή διάκριση, παίρνοντας την έβδομη θέση παγκοσμίως και την δεύτερη στην Ευρώπη.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις