Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Γιατί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ λέει ότι το Bitcoin και το Ethereum δεν είναι μετοχές

Ένα από τα κυριότερα ερωτήματα που απασχολεί τους επενδυτές στην αγορά κρυπτονομισμάτων είναι το αν το Bitcoin και το Ethereum είναι μετοχές ή όχι. Εφόσον ένα κρυπτονόμισμα είναι μετοχή, τότε θα υπόκειται στον εποπτικό έλεγχο των χρηματιστηριακών ρυθμιστικών αρχών και εν προκειμένω της εκάστοτε Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Μιλώντας την περασμένη εβδομάδα σε συνέδριο της Yahoo στο Σαν Φρανσίσκο, ο διευθυντής του τμήματος Corporate Finance της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), William Hinman, είπε ότι η SEC δεν βλέπει το Ether ως μετοχή. Σε αυτή την κρίση καθοριστικό ρόλο παίζει η αποκεντρωμένη δομή του Ether. Δηλαδή, όπως το βλέπουν τα στελέχη της SEC, όταν το δίκτυο ενός κρυπτονομίσματος είναι αποτελεσματικά αποκεντρωμένο, ώστε ένα τρίτο μέρος να μην μπορεί να επηρεάσει την αξία του νομίσματος, τότε δεν πρόκειται για μετοχή, Για την περίπτωση του Bitcoin τα στελέχη της SEC έχουν εκφράσει πολλές φορές την άποψη ότι είναι εμπόρευμα, ωστόσο για το Ether ήταν η πρώτη φορά που διατυπώθηκε μία συγκεκριμένη άποψη.

Οι εκτιμήσεις της SEC για το Bitcoin και το Ethereum έχουν μεγάλη σημασία για το μέλλον των κρυπτονομισμάτων και του blockchain. Το επόμενο μεγάλο ερώτημα που φαίνεται ότι θα απασχολήσει τις ρυθμιστικές αρχές είναι το αν το κρυπτονόμισμα XRP που διαχειρίζεται η Ripple είναι μετοχή ή όχι. Σε αυτή την περίπτωση, πολλοί στην αγορά πιστεύουν ότι η σχετική απόφαση δεν θα η ίδια με αυτές που αφορούν το Bitcoin και το Ethereum.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις