Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

SpotlightPOS: Ανέπαφες πληρωμές χωρίς μετρητά για φεστιβάλ και εκδηλώσεις

H SpotlightPOS που δραστηριοποιείται στον χώρο της παραγγελιοληψίας και απομακρυσμένης διαχείρισης στον χώρο του HORECA, πλέον γίνεται FinTech και μπαίνει στις ανέπαφες πληρωμές και στα ηλεκτρονικά πορτοφόλια.

Στο πλαίσιο του πρώτου ADD Festival, που σήκωσε την αυλαία του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2018, η SpotlightPOS έκανε την επίσημη παρουσίαση των νέων της υπηρεσιών Spotlight Ticketing & Handsfree Payments, καθώς όμως και του νέου της wallet Spotfolio App.

Η υλοποίηση έγινε σε συνεργασία με τη Visa και την Τράπεζα Πειραιώς και μέσω ενός RFID wristband, ο κάθε επισκέπτης είχε τη δυνατότητα να εξυπηρετείται στα μπαρ και να εξοφλεί τις αγορές του επιδεικνύοντας το βραχιόλι του.

Στα “charging point”, είτε για την φόρτιση χρημάτων στα βραχιόλια, είτε για την κατανάλωση ποτών στα μπαρ, υπήρχαν ειδικά διαμορφωμένα “interfaces” της Spotlight εφαρμογής προσφέροντας NFC λειτουργίες για όλες τις συναλλαγές.

Αγορά του εισιτηρίου μπορούσε να γίνει μέσω παραδοσιακών οδών αλλά και από το Spoftolio App που παρουσίασε η εταιρεία για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό και λειτούργησε ως wallet των επισκεπτών για όλη την εκδήλωση, ολοκληρώνοντας με αυτό το τρόπο την “χωρίς μετρητά” εμπειρία.

Όπως μάλιστα ανέφερε η Μαργαρίτα Δόμπα, CMO της εταιρείας, “(To Spotfolio) θα αποτελέσει must have app για τα επόμενα χρόνια με τα περισσότερα features του να παρουσιάζονται μέχρι το τέλος του ’18. Οι επισκέπτες του φεστιβαλ μέσω του Spoftolio, είχαν την δυνατότητα να αγοράσουν απευθείας το εισιτήριό τους για το event, περνώντας άμεσα στο fast lane για να γίνει η σύνδεση του εισιτηρίου τους με το προσωπικό RFID βραχιολάκι τους, το οποίο και καθ όλη τη διάρκεια της βραδιάς είχαν τη δυνατότητα μέσα από το Spoftolio να φορτώνουν με χρήματα/token προς εξαργύρωση των αγορών τους στα μπαρ του χώρου.

Όλη η διαδικασία από το ticketing, μέχρι και την αγορά/κατανάλωση στα μπαρ ενός event, δεν έχει ξαναγίνει μέσα από μία εφαρμογή και από καμία άλλη εταιρεία στη χώρα και με την κίνηση αυτή της SpotlightPOS προσφέρεται για πρώτη φορά σε όλες τις ελληνικές και όχι μόνο εταιρείες παραγωγής φεστιβάλ πάρτι και μεγάλων event, μία υπηρεσία πραγματικά διαμορφωμένη και λειτουργική στις ακριβείς ανάγκες τέτοιων διοργανώσεων. Και πάνω απ’ όλα, cashless“.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις