Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Πλησιάζει η ώρα του 2ου Μαραθωνίου Καινοτομίας της ΚΕΔΕ!

O δεύτερος Μαραθώνιος Καινοτομίας, City Challenge Crowdhackathon #smartcity 2 που διοργανώνει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας έρχεται την ερχόμενη Πέμπτη, 28 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα και σε συνέχεια φυσικά του ιδιαίτερα επιτυχημένου City Challenge Crowdhackathon #smartcity η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας διοργανώνει το City Challenge Crowdhackathon #smartcity 2, από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Στο δεύτερος Μαραθώνιος Καινοτομίας θα αναπτυχθούν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών.

Αξίζει να σημειωθεί πως την περασμένη εβδομάδα  ολοκληρώθηκαν τα περιφερειακά εργαστήρια καινοτομίας σε 16 πόλεις στην Ελλάδα με την συμμετοχή των νέων να κρίνεται ως εντυπωσιακή, καθώς πέρασαν τις 100 οι ιδέες που παρουσιάστηκαν συνολικά! Και μερικές εξ΄ αυτών ήταν υψηλού επιπέδου.

Στην τελική ευθεία για τον 2ο Μαραθώνιο Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις!

Παράλληλα με τον Μαραθώνιο θα διοργανωθούν την Παρασκευή 29 Ιουνίου, δύο ενδιαφέροντα Workshop ανοιχτά στο κοινό. Το πρώτο αφορά τον απολογισμό της επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ καθώς, παρουσίαση διαδικτυακών υπηρεσιών μέσω GovHub και του επιχειρηματικού επιταχυντή της ΚΕΔΕ για την ανάπτυξη υπηρεσιών για τους Δήμους – ΚΕΔΕ Innovation Lab καθώς και ομιλίες προσκεκλημένων ομιλητών από το εξωτερικό όπως του Dr. Jonathan Reichental, Chief Information Officer (CIO) City of Palo Alto.

Το δεύτερο θα είναι εργαστήριο έξυπνων πόλεων (Smartcity Lab) με παρουσιάσεις λύσεων έξυπνων πόλεων από την Cosmote – Innovation enabler και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων – fin-gov tech enabler. Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα του Μαραθωνίου.

Με αφορμή τον Μαραθώνιο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ανέφερε: Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας για 2η χρονιά διοργανώνει τον Μαραθώνιο Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις. Φέτος φτάσαμε σε κάθε γωνιά της Ελλάδας με τα 16 τοπικά εργαστήρια CityLabs που κάνουμε. Είναι στρατηγικός μας στόχος να στηρίξουμε στην πράξη τους νέους μας που θέλουν να δημιουργήσουν στην Ελλάδα και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και νέες θέσεις εργασίας μέσα από την τοπική ανάπτυξη και τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πόλεών μας. Το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουμε τη λειτουργία του ΚΕΔΕ Innovation Lab, ενός εργαστηρίου καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις, μέσα από το οποίο θα υποστηρίζουμε την ολοκλήρωση αυτών των ιδεών σε έτοιμα προϊόντα και την άμεση λειτουργία τους στους Δήμους. Επιπρόσθετα μέσα από τη διαδικασία αυτή υλοποιούμε και ενεργοποιούμε σύγχρονες υπηρεσίες ηλεκτρονικής διακυβέρνησης για όλους τους Δήμους, ανεξάρτητα από την κατάσταση και την τεχνογνωσία στην οποία βρίσκεται ο καθένας, με στόχο οι πολίτες να διευκολύνονται στις συναλλαγές τους με τους Δήμους. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες, τους Δήμους, τα στελέχη μας, τους χορηγούς και υποστηρικτές για τη στήριξή τους σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις