Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το AngelHack έρχεται στη Κύπρο!

Το AngelHack, μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες προγραμματιστών στον κόσμο ανακοίνωσε στις αρχές του 2018 το Global Hackathon Series το οποίο θα γίνει για πρώτη φορά στη Κύπρο αύριο και μεθαύριο.

Το θέμα της φετινής χρονιάς εστιάζει στην δημιουργία της λεγόμενης “ολιστικής τεχνολογίας”.
Η εκδήλωση θα ταξιδέψει σε περισσότερες από 50 πόλεις σε όλο τον κόσμο, ξεκινώντας από τη Σίλικον Βάλει στο Σαν Φρανσίσκο, στη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τη Νότια Ασία, τη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και την ηπειρωτική Κίνα, αναζητώντας τεχνολογικά ταλέντα και την  καινοτομία.

Η εκδήλωση φιλοξενείται και υποστηρίζεται από την Impact Tech LTD, η οποία ασχολείται με τεχνολογίες και λύσεις μεγάλων δεδομένων (Big Data) και τεχνητής νοημοσύνης (AI) και την εταιρεία RiseTech Media, που ασχολείται με βελτιστοποίηση ψηφιακών καμπανιών. Ο hackathon θα φιλοξενηθεί στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λεμεσό στην Κύπρο 7-8 Ιουλίου.

Κατά τη διάρκεια του hackathon, προγραμματιστές, σχεδιαστές και νεαροί επιχειρηματίες έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν με άλλα άτομα και εταιρείες και να επιδείξουν τις δεξιότητές τους. Για παράδειγμα IBM, Amazon, Microsoft και Agora αναζητούν ταλέντα μέσω του AngelHack και ιδέες που μπορούν να επενδύσουν.

Το AngelHack έχει εξελιχθεί σε μια παγκόσμια κοινότητα τα τελευταία χρόνια με περισσότερους από 150.000 προγραμματιστές και σχεδιαστές, που προέρχονται από όλες τις γωνιές του κόσμου.

Στόχος μας είναι να μεγαλώσει η κοινότητα προγραμματιστών μας ακόμη περισσότερο και να έχουμε ένα ποσοστό 5% στην γυναικεία συμμετοχή στα hackathons μας. Μέσω της διεξαγωγής hackathons, εικονικών διαγωνισμών, προγραμμάτων επιτάχυνσης και διαφόρων πρωτοβουλιών από προγραμματιστές τα τελευταία έξι χρόνια σε περισσότερες από 100 πόλεις, είδαμε να δημιουργούνται κάποιες από τις καλύτερες πρωτότυπες ιδέες που έχει να προσφέρει το παγκόσμιο οικοσύστημα των προγραμματιστών μας. Μέσω του προγράμματος HACKcelerator και άλλων προγραμμάτων επιτάχυνσης, είχα την ευχαρίστηση να συνεργαστώ στενά με αυτούς τους επιχειρηματίες και να παρακολουθήσω το ξεκίνημά τους να γίνει πραγματικότητα αποδεικνύοντας ότι οι λύσεις που δημιουργούν δεν σταματούν όταν το hackathon τελειώνει“, δήλωσε η ιδρύτρια και διευθύνων σύμβουλος του AngelHack, Sabeen Ali.

AngelHack Challenge

Η νικήτρια ομάδα του hackathon θα προσκληθεί να συμμετάσχει στο HACKcelerator του AngelHack, ένα πρόγραμμα 12 εβδομάδων, όπου θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν περαιτέρω το πρότυπο τους σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο και να παρουσιάσουν την ιδέα τους σε μια ομάδα επενδυτών στη Σίλικον Βάλει. Για να ενθαρρύνει τα έργα με κοινωνικό αντίκτυπο, το HACKcelerator θα παρουσιάσει πέντε βραβεία Code For A Cause Impact Awards σε παγκόσμια κλίμακα, στις ομάδες των οποίων οι τεχνολογίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν προς όφελος των τοπικών κοινοτήτων παγκοσμίως.

ImpacTech Challenge

Η συγκεκριμένη πρόκληση απαιτεί δεξιότητες σε οποιοδήποτε ή σε πολλά από τα παρακάτω πεδία: Ανάλυση Μεγάλων Δεδομένων (Big Data Analytics), Τεχνητή Νοημοσύνη, Sentiment Analysis, Machine Learning, Deep Learning και Predictive Analytics για την επίλυση ενός προβλήματος. Η ImpacTech αναζητά τεχνολογία που έχει αντίκτυπο, επιδεικνύει δημιουργικότητα και καινοτομία. Η νικήτρια ομάδα θα λάβει χρηματικό έπαθλο.
Το χρηματικό έπαθλο θα ξεκινήσει από τα €1000 και θα προστίθεται €1 για κάθε κοινοποίηση που γίνονται στις αναρτήσεις που πραγματοποιεί η σελίδα στο Facebook facebook.com/impactechs .

IBM Call for Code Challenge

Η πρόκληση είναι να βελτιωθεί η εφοδιαστική αλυσίδα και να υλοποιηθούν λύσεις για ακραία καιρικά φαινόμενα με βάση τα εκάστοτε δεδομένα κίνησης και καιρού, που αναπτύχθηκαν από την IBM. Πρόκειται για μια παγκόσμια, πολυετή πρωτοβουλία που εμπνέει τους προγραμματιστές για την επίλυση πιεστικών παγκόσμιων προβλημάτων με βιώσιμες λύσεις λογισμικού.

RiseTech Media/CyRIC Challenge για έξυπνες πόλεις

Η RiseTech Media έχει συνεργαστεί με την εταιρεία καινοτομίας CyRIC για να προσθέσει μια έξυπνη πρόκληση πόλης με βραβεία. Η πρόκληση αφορά την κατασκευή μιας εφαρμογής για Smartphones και internet για την παροχή σε πραγματικό χρόνο, ακριβούς και χρήσιμης πληροφόρησης στους πολίτες ή / και τις δημοτικές αρχές για οποιοδήποτε από τα ακόλουθα θέματα: α) μεταφορά και υπηρεσίες κυκλοφορίας λεωφορείων π.χ. τα δρομολόγια λεωφορείων, οι έξυπνες τοποθετήσεις σταθμών λεωφορείων, η διαθεσιμότητα ταξί, η παρακολούθηση της κυκλοφορίας κ.λπ. για την ενίσχυση της διαχείρισης της κυκλοφορίας, β) η διαθεσιμότητα στάθμευσης σε δημοτικούς ή / και ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης ή γ) βελτίωση της δημόσιας υγείας.

Περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές στη διεύθυνση: https://www.impactechs.com/angelhack. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το AngelHack Cyprus Hackathon, επικοινωνήστε με τον αντιπρόσωπο της AngelHack στην Κύπρο, Panis Pieri στη διεύθυνση [email protected].
Ακολουθείστε ενημερώσεις για το hackathon στο #AngelHackCyprus και παγκόσμια στο #AH2018.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις