Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Augmenta στους τελικούς του MassChallenge Texas!

Το MassChallenge Texas είναι το δεύτερο πρόγραμμα επιτάχυνσης εντός Η.Π.Α. και το έκτο σε παγκόσμιο επίπεδο και ξεκίνησε με τη πρώτη κλάση Startups απ’ όλο τον κόσμο τον περασμένο Απρίλιο. Στη πρώτη κλάση συμμετείχαν 84 εταιρείες απ’ όλο τον κόσμο με το πρόγραμμα να προσφέρει χρηματοδότηση έως 500.000 δολ. χωρίς παραχώρηση μετοχών και τη σχετική εκπαίδευση, mentoring και δικτύωση με τις συνεργαζόμενες εταιρείες.

Από τις 84 εταιρείες ξεχώρισαν 16 οι οποίες θα κάνουν pitch μπροστά σε επενδυτές με αυτές που θα ξεχωρίσουν να κερδίζουν χρηματικά βραβεία και άλλα έπαθλα στους τελικούς της 15ης Αυγούστου στο Ώστιν του Τέξας.

Μια από τις 16 ομάδες είναι η Augmenta, πρώην Agile Agriculture, η οποία ολοκλήρωσε τον χρηματοδοτικό γύρο Seed σηκώνοντας 600.000 ευρώ από την Marathon VC.

Ο Γιώργος Βαρβαρέλης, ένας εκ των ιδρυτών της Augmenta ανέφερε ότι:

2 χρόνια πριν, η Μαρίνα Χaτσόπουλος μας σύστησε στο MassChallenge στη Βοστώνη και είχα εντυπωσιαστεί από την υψηλή ποιότητα των Startups που συμμετείχαν.
Πριν από 1 χρόνο αποφασίσαμε να κάνουμε αίτηση συμμετοχής, με λιγοστές ελπίδες εξαιτίας του γεγονότος ότι ήμασταν μια ελληνική bootstrapped Startup με 2 ιδρυτές και ένα όνειρο!

6 μήνες πριν όταν πληροφορηθήκαμε ότι μπήκαμε στις 200 καλύτερες ομάδες, πήραμε την απόφαση να ταξιδέψουμε μέχρι το Austin για μία μέρα! Προκειμένου να κάνουμε pitch για μια θέση στη πρώτη σειρά του 2018.
4 μήνες πριν μετά την είσοδό μας στον επιταχυντή, στην πραγματικότητα μετακόμισα στο Ώστιν, για να ζήσω την πλήρη εμπειρία!
2 Ημέρες πριν βλέποντας το λογότυπό μας στις 16 καλύτερες νεοσύστατες επιχειρήσεις στον κόσμο και ως μία από τις 2 ομάδες εκτός των ΗΠΑ, αισθάνθηκα εκστασιασμένος!
Θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να ευχαριστήσω την ομάδα μου που παραμένει ισχυρή πίσω στην Ελλάδα και συνεχίζει να αποδίδει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Μετά από τα 2 χρόνια που ταξιδεύω μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας πιστεύω πραγματικά ότι ο τόπος προέλευσης μιας Startup δεν έχει να κάνει τίποτα με την ανάπτυξη μιας εταιρείας σε παγκόσμιο επίπεδο! Έχουμε τα απαραίτητα εργαλεία και μπορούμε να επιτύχουμε οτιδήποτε θέτουμε σαν στόχο ανεξάρτητα από τις εκάστοτε συνθήκες“.

H Augmenta έχει αναπτύξει ένα σύστημα Γεωργίας ακριβείας και μέσω ενός συστήματος οπτικής αναγνώρισης του χωραφιού, το οποίο τοποθετείται στο τρακτέρ, αναγνωρίζει τις εκάστοτε συνθήκες των φυτών και ελέγχει τον κατανεμητή ή τον ψεκαστήρα για να βεβαιωθεί ότι εφαρμόζεται μόνο η απαιτούμενη ποσότητα λιπάσματος, παρασιτοκτόνου ή μυκητοκτόνου.

Απώτερος σκοπός της εν λόγω τεχνολογίας που βασίζεται στο Machine Learning, είναι η μείωση του συνολικού κόστους παραγωγής των γεωργών εφαρμόζοντας –ουσιαστικά- στην πράξη την “Επαυξημένη γεωργία” – “Augmented Farming”.  Αρκεί να υπογραμμιστεί πως σήμερα, μόνο τα λιπάσματα αντιπροσωπεύουν περίπου το 25% του συνολικού κόστους ενός γεωργού. Την ίδια στιγμή, η χρήση των λιπασμάτων κάθε άλλο παρά βέλτιστη θεωρείται, καθώς στην συντριπτική τους πλειοψηφία κατανέμονται πλήρως ανομοιόμορφα στην έκταση.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις