Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Bitcoin: άγγιξε τα 5.000 δολ. και οι κεντρικές τράπεζες ανησυχούν

Τελικά το Bitcoin καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο και κάνει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα νευρικό το λιγότερο. Τη στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο η τιμή του είναι 5.600 δολ., περίπου τέσσερις φορές της τιμής της ουγγιάς του χρυσού.

Ένα μήνα πριν η τιμή του Bitcoin είχε πέσει κάτω από τα 3.000 δολ. μια και οι κινεζικές αρχές είχαν ανακοινώσει ότι απαγορεύουν τη χρήση του για ICOs και ανέστειλαν την λειτουργία των ανταλλακτηρίων της χώρας και έθεσαν πολλούς περιορισμούς, μια και το Bitcoin άρχισε να έχει επιπτώσεις στο νομισματικό σύστημα της χώρας!
Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η μεγαλύτερη αγορά του Bitcoin εξακολουθεί να είναι η Ασία και ειδικά η Κίνα.

Παράλληλα υπάρχει η απειλή να διασπαστεί το νόμισμα, λόγω αλλαγής της τεχνολογικής πλατφόρμας του Blockchain, μειώνοντας εκ των πραγμάτων την αξία του αντίστοιχα.

Παρ’ όλα αυτά όμως οι επενδυτές, μικροί και μεγάλοι, προφανώς αγοράζουν Bitcoins, ανεβάζοντας την αξία του στα επίπεδα των 5.000 δολ., παρά τον φόβο της διάσπασης και την πτώσης της αξία του στο μισό σχεδόν, προσβλέποντας σε ακόμα μεγαλύτερη άνοδο και κέρδη.
Ήδη κυκλοφορούν εκτιμήσεις ότι η αξία του μπορεί να φτάσει το εξωφρενικό νούμερο των 10.000 δολ.!

Οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες προφανώς ανησυχούν μια και στο Bitcoin απουσιάζει κάποιος κεντρικός έλεγχος και θα το προσπαθήσουν να το περιορίσουν με όποιο μέσο μπορούν μια και το παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα βασίζεται στα παραδοσιακά νομίσματα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα γιατί αν το Bitcoin ξεπεράσει ένα συγκεκριμένο κρίσιμο κατώφλι αξίας στην αγορά, τότε το παιχνίδι θα έχει χαθεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις