Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

H Grover άντλησε χρηματοδότηση 37 εκατ δολαρίων σε ένα πρώτο γύρο ρεκόρ!

Η Grover, με έδρα το Βερολίνο, η οποία προσφέρει συνδρομές επί πληρωμή ως εναλλακτική λύση στην ιδιοκτησία τεχνολογικών προϊόντων, άντλησε 37 εκατ. ευρώ στον πρώτο γύρο χρηματοδότησης της, σε μία από τις μεγαλύτερες χρηματοδοτήσεις πρώτου γύρου που έχει γίνει ποτέ στην Ευρώπη.

Ο γύρος διοργανώθηκε από την Circularity Capital LLP, η οποία ειδικεύεται στην κυκλική οικονομία και υποστηρίχθηκε από τους επενδυτές Fintech , Copperion , Samsung NEXT και Varengold Bank, καθώς και από υφιστάμενους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του Κύριου Εκκολαπτηρίου της Commerzbank και του June fund. Στον γύρο αντλήθηκαν 12 εκατ. δολάρια από ιδιώτες επενδυτές και 25 εκατ. δολάρια σε χρεωστικό κεφάλαιο. Η νέα διευκόλυνση χρέους ύψους 25 εκατ. Ευρώ αντικαθιστά τις προηγούμενες διευκολύνσεις, που αντιπροσωπεύουν τη συνολική κεφαλαιακή βάση για επενδύσεις σε ακίνητα.

Τα αντληθέντα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την επέκταση της ηγετικής θέσης της Grover στην αγορά της Γερμανίας και θα τονώσει την διεθνή επέκταση της προκειμένου να διατηρήσει τον σημερινό ρυθμό αύξησης των εσόδων της κατά 20% ανά μήνα. Τα κεφάλαια επίσης θα χρηματοδοτήσουν νέα προϊόντα, όπως το “Grover Mix”, ένα μοντέλο με ενιαίο επιτόκιο που προσφέρει μέγιστη ευελιξία στους πελάτες της εταιρείας και το “Startups get Grover” τη νεοδημιουργηθείσα B2B πτέρυγα της εταιρείας. 

Μέσω της συνεργασίας με τους μεγαλύτερους λιανοπωλητές ηλεκτρονικών ειδών της Ευρώπης, η Grover καθιερώθηκε ως κορυφαίος παίκτης στην αγορά ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης. Η επιτυχημένη της χρηματοδότηση, βασίστηκε σε ένα άκρως επιτυχημένο 2017 για την Grover, όπου η εταιρεία πέτυχε δεκαπλάσια αύξηση πωλήσεων, ενώ εδραίωσε τις συνεργασίες της με αναγνωρισμένες επιχειρήσεις όπως οι MediaMarkt, Saturn, Gravis, Conrad και Tchibo.

Η Grover επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές συνδέονται με τα προϊόντα προωθώντας μια εναλλακτική λύση στην αγορά και την ιδιοκτησία, η οποία μεγιστοποιεί τη χρήση και ελαχιστοποιεί τα απόβλητα. Το προϊόν που επιστρέφετε σήμερα θα χρησιμοποιηθεί από κάποιον αύριο. Η Grover προσχώρησε επίσης πρόσφατα στο όμιλο CE100 του Ιδρύματος Ellen MacArthur, το οποίο περιλαμβάνει την Apple, τη Microsoft, το Google, το eBay και την Walmart, για τη συμβολή της στην αειφόρο συμπεριφορά των καταναλωτών.
Αναφερόμενος στον γύρο χρηματοδότησης και τα αποτελέσματα του, ο Michael Cassau, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Grover, δήλωσε: «Η νέα χρηματοδότηση αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την Grover στο δρόμο μας για την αναμόρφωση του τρόπου πρόσβασης των καταναλωτών σε τεχνολογικά προϊόντα, ενώ θα μας επιτρέψει να προσφέρουμε καινοτόμα μοντέλα χρήσης στους πελάτες μας”.
Ο David Mowat, εταίρος της εταιρείας Circularity Capital, πρόσθεσε: “Η Grover έχει αναπτύξει μια εξαιρετικά επεκτάσιμη, εμπορικά αποδεδειγμένη πλατφόρμα, έχει ισχυρή ομάδα διαχείρισης και έχει αποδείξει σαφώς την ικανότητά της να προσφέρει αξία για τους ταχέως αναπτυσσόμενους συνδρομητές της και συνεργάτες της. Η επένδυση στην Grover είναι επίσης ευθυγραμμισμένη με την εστίαση της Circularity στη χρήση της κυκλικής οικονομίας για τον εντοπισμό ευκαιριών για τη δημιουργία οικονομικής αξίας παράλληλα με θετικές περιβαλλοντικές και κοινωνικές επιπτώσεις.Πιστεύουμε ότι η Grover θα είναι απίστευτα επιτυχημένη και θα έχει διαρκή αντίκτυπο στον τρόπο με τον οποίο οι καταναλωτές έχουν πρόσβαση και αλληλεπιδρούν με την τεχνολογία”.
Ο Nick Nigam, Επενδυτής στη Samsung NEXT, δήλωσε: “Στη Samsung NEXT, δεσμευόμαστε να απλοποιήσουμε και να βελτιώσουμε τις εμπειρίες των χρηστών μέσω του λογισμικού. Η ειδική πλατφόρμα της Grover για τους εμπόρους λιανικής και χονδρικής πώλησης, αποτελεί εξαιρετικό παράδειγμα μιας επιχείρησης που οδηγεί σε νέες συμπεριφορές για τους καταναλωτές, καθώς επιτρέπει νέους τρόπους για τις επιχειρήσεις να συνομιλούν μαζί τους”.
Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις