Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

AMable: Χρηματοδότηση και υποστήριξη για ΜμΕ ταχείας βιομηχανικής πρωτοτυποίησης

Το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα AMable ανακοίνωσε την πρώτη κλήση για Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) οι οποίες θέλουν να αναπτύξουν καινοτόμες ιδέες σχετικά με την προσθετική ή ταχύτατη πρωτοτυποποίηση για βιομηχανική παραγωγή (Additive Manufacturing).

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο συμμετέχει στο ICT for Manufacturing SMEs (I4MS), Factories of Future και χρηματοδοτείται από το μεγάλο πρόγραμμα ευρωπαϊκής καινοτομίας και έρευνας Horizon 2020.

Στόχος του AMAble είναι να επιταχύνει την υιοθέτηση προσθετικών βιομηχανικών τεχνολογιών οι οποίες αφορούν την ταχύτερη πρωτοτυποποίηση αλλά και παραγωγή προϊόντων στην Ευρώπη.

Οι προσθετικές τεχνολογίες αφορούν την εναπόθεση ακριβείας διαφόρων υλικών, μέσω 3D Printing κατά βάση, για τη δημιουργία προϊόντων. Σε αντίθεση με την παραδοσιακή παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων όπου μέχρι σήμερα υλοποιούνται αφαιρετικές μέθοδοι όπως για παράδειγμα σμίλευση ή το κόψιμο.

Οι νέες προσθετικές τεχνικές μειώνουν δραματικά το χρόνο πρωτοτυποποίησης αλλά και το κόστος ανάπτυξης και έχουν μικρότερες περιβαντολλογικές επιπτώσεις. Οι παροχές του προγράμματος περιλαμβάνουν και χρηματοδότηση ανάπτυξης ιδεών σε προϊόντα και υπηρεσίες γύρω από το αντικείμενο.

Περισσότερες πληροφορίες και αιτήσεις θα βρείτε εδώ.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις