Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

CubesCoding: Ρομποτική εκμάθηση προγραμματισμού με έξυπνους κύβους για παιδιά από 3 ετών!

Η πρώτη μας επαφή με την ομάδα CubesCoding είχε γίνει το 2014, όταν είχε κερδίσει έναν μεγάλο ευρωπαϊκό διαγωνισμό με το RoboTiles, ένα προϊόν ακαδημαϊκής έρευνας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με την τελευταία της επιτυχία να είναι η πρώτη θέση στον 8ο διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας.

Συγκεκριμένα το πρώτο χρηματικό βραβείο που κέρδισε η CubesCoding στον διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας, αντιστοιχεί σε μια χρηματική επιταγή αξίας 20.000 ευρώ.

Η πρωτοτυπία που συναντάμε στο δικό τους project: η ομάδα της CubesCoding που αποτελείται από τους Θεοδόσιο Σαπουνίδη, Ιωάννη Κέδρο και Εμμανουήλ Χατζηγιάννη έχει αναπτύξει μια υβριδική εκπαιδευτική πλατφόρμα προγραμματισμού που απευθύνεται κυρίως σε παιδιά ακόμα και πολύ μικρής ηλικίας.

Πως λειτουργεί το σύστημα RoboTilesΑποτελείται από ένα εξελιγμένο ρομπότ και ένα πλήρως επεκτεινόμενο σετ απτικών εντολών, σε μορφή μαγνητικών πλακιδίων, που βασίζονται σε ανοιχτές τεχνολογίες Hardware. Είναι μάλιστα σχεδιασμένο κατά τρόπο που οι χρήστες να μπορούν να προγραμματίσουν το ρομπότ χρησιμοποιώντας και γραφικά περιβάλλοντα (υβριδική διαλειτουργικότητα με GUIs).
Ειδικοί κύβοι συνδέονται μεταξύ τους και έχουν τη δυνατότητα να δέχονται και να αποθηκεύουν εντολές κατεύθυνσης, επανάληψης και ελέγχου των αισθητήρων φωνής, φωτός, απόστασης και ήχου από τα παιδιά. Ο συνδυασμός των κύβων σε μια συγκεκριμένη σειρά δίνει τις αντίστοιχες εντολές στο ρομπότ.Το σύστημα δέχεται προγραμματιστικές εντολές και μέσω υπολογιστή, οπότε αυξάνει τις δυνατότητες χρήσης του και αποκτά ανθεκτικότητα στο χρόνο, καθώς εξελίσσονται οι προγραμματιστικές ικανότητες του παιδιού.

Τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμαςΌπως μας ανέφερε ο Θ. Σαπουνίδης το RoboTiles μειώνει το κόστος αγοράς διαφορετικών συστημάτων εκμάθησης προγραμματισμού για τους γονείς, Παράλληλα, εξασφαλίζει ταχύτερη, αποδοτικότερη και συνεργατική εκμάθηση περισσοτέρων προγραμματιστικών εννοιών, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί την εύκολη χρήση του.

Τα επόμενα βήματα της ομάδαςΗ Startup διαθέτει εξελιγμένο πρωτότυπο που αναπτύσσει με ίδιους πόρους. Επίσης έχει καταρτίσει οικονομικό πλάνο 36 μηνών καθώς και επιχειρηματικό πλάνο για την είσοδο στην αγορά των υφιστάμενων αλλά και μελλοντικών προϊόντων μέχρι το 2020. 
Η Cubes Coding βρίσκεται σε φάση χρηματοδότησης, προκειμένου να εξασφαλίσει τις απαραίτητες πατέντες ενώ εξετάζεται η λύση της πληθοποριστικής χρηματοδότησης (Crowdfunding) αρχικά μέσω της πλατφόρμας του Kickstarter.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις