Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Ρεκόρ εσόδων για την Apple λόγω iPhone X και μεγάλη επένδυση στο Apple Pay και το Apple TV!

Η Apple φαίνεται να μην επηρεάζεται από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ – Κίνας και σχεδιάζει να δώσει νέα ώθηση στην πλατφόρμα Apple Pay, καθώς παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου 2018, με το ισχυρότερο ρυθμό αύξησης εσόδων σε 11 τρίμηνα.

Τα συνολικά έσοδα ύψους 53,3 δισ. δολαρίων αυξήθηκαν 17% σε ετήσια βάση από 45,4 δισ. δολάρια, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Tim Cook στην καθιερωμένη τηλεφωνική ενημέρωση στους δημοσιογράφους. Τα κέρδη ανήλθαν σε 11,5 δισ. δολάρια, από 8,7 δισ. δολ. το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017.

Ο Cook δήλωσε ότι το iPhone X ήταν και πάλι το πιο δημοφιλές μοντέλο και η μεγάλη αιτία των κερδών με την μέση τιμή πώλησης να αυξάνεται από έτος σε έτος στα 724 δολάρια.

Τα έσοδα από το iPad και τους Mac μειώθηκαν κατά 5% στα 4,7 δισ. δολ. και 5,3 δισ. δολ. αντίστοιχα. Ωστόσο, τα υπόλοιπα προϊόντα (Apple Watch, HomePod, AirPods και Apple TV), σημείωσαν αύξηση 37%, στα 3,7 δισ. δολάρια. Τα τελευταία τέσσερα τρίμηνα, ο Cook δήλωσε ότι τα έσοδα από τις φορετές συσκευές ανήλθαν σε περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο τομέας Apple Services παρουσίασε επίσης υψηλά κέρδη, καθώς τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 31% στα 9,5 δισ. δολάρια. Ο τομέας περιλαμβάνει το Apple Pay, και είναι έτοιμος να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο μια και ο Cook ανακοίνωσε σχέδια για την υιοθέτηση του Apple Pay στις μεγάλες αλυσίδες φαρμακείων και σουπερμάρκετ CVS και 7-Eleven το δεύτερο εξάμηνο του έτους, ενώ πρόσθεσε ότι θα κάνει την επίσημη εμφάνισή του στη Γερμανία στα τέλη του 2018.

Το Apple Pay είναι διαθέσιμο σε 24 χώρες και περιλαμβάνει περισσότερους από 49.000 τοπικούς συνεργάτες (τράπεζες και άλλες εταιρείες). Στο τρίτο τρίμηνο του τρέχοντος οικονομικού έτους, ο Cook δήλωσε ότι οι συναλλαγές Apple Pay τριπλασιάστηκαν από έτος σε έτος, πάνω από 1 δισεκατομμύριο, υπερβαίνοντας τόσο τον αριθμό των συναλλαγών που διεκπεραιώνονται από τις αντίστοιχες υπηρεσίες της Square και PayPal.

Ο Cook δήλωσε ότι τα προϊόντα της Apple, συμπεριλαμβανομένου του iPhone, δεν έχουν επηρεαστεί ακόμη από τους δασμούς στην εμπορική μάχη μεταξύ ΗΠΑ και της Κίνας. Ωστόσο, σημείωσε ότι η εταιρεία αξιολογεί εάν θα επηρεαστεί από τους δασμούς ύψους 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προτείνονται από τις ΗΠΑ και σχεδιάζει να μοιραστεί τις απόψεις της με τη αμερικανική προεδρία εν καιρώ.

Ο Tim Cook τέλος, ανέφερε την κυκλοφορία ενός νέου προϊόντος το οποίο σχετίζεται με το τηλεοπτικό και κινηματογραφικό περιεχόμενο, προφανώς για να ανταγωνιστεί το Netflix και την Amazon, μέσω του Apple TV, επιβεβαιώνοντας την πρόσληψη δυο υψηλόβαθμων στελεχών τηλεοπτικού περιεχομένου το 2017.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις