Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

12 ρυθμιστικές αρχές δημιουργούν ενα παγκόσμιο δίκτυο δοκιμών Fintech!

Η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμμόρφωσης (FCA) του Ηνωμένου Βασιλείου συνεργάστηκε με 11 ρυθμιστικούς φορείς από την Ευρώπη, την Άπω Ανατολή και τις ΗΠΑ για τη δημιουργία του Παγκόσμιου Δικτύου Χρηματοοικονομικής Καινοτομίας (Global Financial Innovation Network – GFIN) και την υλοποίηση ενός παγκόσμιου sandbox για fintech.

Η FCA ήταν η πρώτη ρυθμιστική αρχή που είχε υλοποιήσει δοκιμαστικό πεδίο – sandbox fintech στο κόσμο το 2016, και στις αρχές τους έτους πρότεινε τη δημιουργία μια παγκόσμιας έκδοσης, επιτρέποντας στις εταιρείες Fintech να διεξάγουν δοκιμές σε διαφορετικές χώρες την ίδια στιγμή και βοηθώντας τις αρχές να εντοπίσουν και να λύσουν κοινά διασυνοριακά προβλήματα.

Στην σχετική διαβούλευση ήρθαν στο φως 50 απαντήσεις με έμφαση στην ενθάρρυνση της διασυνοριακής συνεργασίας σε ένα φάσμα αναδυόμενων τεχνολογιών και επιχειρηματικών μοντέλων, συμπεριλαμβανομένης της τεχνητής νοημοσύνης, της κατανεμημένης τεχνογνωσίας, της προστασίας των δεδομένων, ICOs, ταυτοποίηση πελατών (KYC) και την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (AML).

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα περιλαμβάνουν : Abu Dhabi Global Markets, Autorité des marchés financiers (Québec), Australian Securities & Investments Commission, Central Bank of Bahrain, United States Bureau of Consumer Financial Protection, Dubai Financial Services Authority, Financial Conduct Authority, Guernsey Financial Services Commission, Hong Kong Monetary Authority, Monetary Authority of Singapore, Ontario Securities Commission, Consultative Group to Assist the Poor (CGAP).

Σε σύντομο χρονικό διάστημα ξεκινούν διαβουλεύσεις σχετικά με το ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει το GFIN για την επίτευξη των στόχων του, συμπεριλαμβανομένων των μέσων που θα χρησιμοποιήσει.

Ο Christopher Woolard, εκτελεστικός διευθυντής στρατηγικής και ανταγωνισμού FCA ανέφερε: “Η δημιουργία του Global Financial Innovation Network (GFIN) είναι ένα σημαντικό επόμενο βήμα για οργανισμούς όπως οι δικοί μας που ασχολούνται ενεργά με την κατανόηση και αξιοποίηση της καινοτομίας στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες στους καταναλωτές, ενώ παράλληλα θα διαχειρίζεται και τα πιθανά προβλήματα¨.

Η ίδρυση του GFIN μπορεί να βοηθήσει στην ανταλλαγή εμπειριών και γνώσεων από διαφορετικές αγορές, παρέχοντας παράλληλα μια πλατφόρμα για καινοτόμες επιχειρήσεις που επιθυμούν να εξαπλώσουν τις προτάσεις τους μέσω δοκιμών σε πολλές χώρες“, συνεχίζει.

Η ομάδα όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση αναμένει την επαφή και την είσοδο στην κοινοπραξία και άλλων ρυθμιστικών αρχών.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις