Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Το InsurTech θα αντιπροσωπεύει το 10% της παγκόσμιας ασφαλιστικής αγοράς έως το 2023!

Μια νέα μελέτη από την Juniper Research κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα έσοδα από το InsurTech θα υπερβούν τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το 2023, από 187 δισεκατομμύρια δολάρια το 2018.

Οι υπηρεσίες InsurTech θα δώσουν τα μέσα στις μεγάλες εταιρείες να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της μείωσης των περιθωρίων, αλλά και τον ανταγωνισμό, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες που δεν μπορούν να αγνοηθούν. 

Βέβαια η ίδια έρευνα διαπιστώνει ότι το InsurTech υιοθετείται με αργούς ρυθμούς απο την ασφαλιστική αγορά λόγω των χαρακτηριστικών της αγοράς με την Juniper να προβλέπει ότι ο υποτομέας του FinTech θα αντιπροσωπεύει το 10% της παγκόσμιας ασφαλιστικής αγοράς έως το 2023, έναντι περίπου 4% το 2018.

Μεγάλη εξοικονόμηση κόστους λόγω AI

Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης, η εισαγωγή του AI στη διεκδίκηση αξιώσεων θα οδηγήσει σε σημαντική εξοικονόμηση κόστους. Η Juniper προβλέπει ότι η ετήσια εξοικονόμηση κόστους θα υπερβεί τα 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια το 2023, σε πενταπλάσια αύξηση σε σχέση με το 2018, στις ασφάλειες ιδιοκτησίας, υγείας, ζωής και την ασφάλιση αυτοκινήτων.

Ηγέτες στο InsurTech

Ο δείκτης Insurtech Readiness Readiness της Juniper ανέλυσε όλες τις μεγάλες εταιρείες σχετικά με την ψηφιακή ετοιμότητά τους, τις επενδύσεις στον τομέα και την μακροπρόθεσμη στρατηγική τους.

Οι 5 πρώτοι παίκτες στο InsurTech είναι οι:
AXA
Allianz
Ping An
Aviva
UnitedHealth

Σημειώνεται πως η AXA χρησιμοποιεί το InsurTech για να μεταμορφώσει το λειτουργικό της μοντέλο σε όλα τα επίπεδα των δραστηριοτήτων της ενώ έχει εξασφαλίσει σημαντικούς οικονομικούς πόρους για την πλήρη ανάπτυξη της στρατηγικής της, η οποία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις