Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι Έλληνες υποψήφιοι των EIT Awards 2018

To European Institute of Innovation & Technology (ΕΙΤ) είναι ένας φορέας της ΕΕ ο οποίος υποστηρίζει την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα σε διάφορους κρίσιμους τομείς για την Ευρώπη, ποικιλοτρόπως, συμπεριλαμβανομένων χρηματοδοτήσεων. Στις αρχές Οκτωβρίου διοργανώνει το EIT Innovation Forum στην Βουδαπέστη ενώ έχει ανακοινώσει τους υποψηφίους για τα EIT Awards 2018.

To EIT έχει διάφορους κλάδους: Climate – KIC, Digital, Food, Health, InnoEnergy, RawMaterials όπου επικεντρώνονται σε αντίστοιχα projects, Startups και συνεργασίες με μεγάλες εταιρείες του αντίστοιχου χώρου.

To EIT Innovation Forum είναι η κεντρική εκδήλωση όπου συγκεντρώνεται όλη η κοινότητα του EIT ενώ όλοι οι κλάδοι προτείνουν υποψηφίους για τα EIT Awards 2018 σε διάφορες κατηγορίες: Change Award, Innovator Award, Woman Award, Venture Award.

Φέτος υπάρχουν 42 υποψήφιοι απ΄όλη την Ευρώπη δυο εκ των οποίων είναι από την Ελλάδα.

Ο Γιάννης Ποντίκης είναι υποψήφιος για το EIT Innovators Award, προτάθηκε από το EIT RawMeterials για το έργο Recover. To έργο αφορά στην δημιουργία και παραγωγή δομικών υλικών από μεταλλουργικά υποπροϊόντα.
Ο Γιάννης είναι αναπληρωτής καθηγητής στο πανεπιστήμιο KU Leuven στο Βέλγιο, το οποίο επικεφαλής του έργου Recover, μαζί με άλλα πανεπιστήμια, ερευνητικούς φορείς και εταιρείες. Στο έργο συμμετέχει και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με το Εργαστήριο Μεταλλουργίας.
Προέρχεται από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, όπου πήρε το διδακτορικό του.

Ο Ιωάννης Ταρνανάς, είναι επίσης υποψήφιος για το EIT Innovators Award, προτάθηκε από το EIT Health για την εφαρμογή πρόβλεψης Αλτσχάιμερ, Altoida Medical Device, η οποία τρέχει σε tablet και μέσω ερωτήσεων δίνει μια εκτίμηση για τη πιθανότητα εμφάνισης της νόσου μέσα στα επόμενα έξι χρόνια. Ο Ιωάννης είναι ένας εκ των δυο ιδρυτών της Altoida με έδρα το Λουκέρνη και γραφεία στις Η.Π.Α..

 

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις