Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

ErgoSensePro: Αλλάζοντας τα δεδομένα στην αθλητική προπόνηση!

H ErgoSensePro ανήκει στην κατηγορία των “Deep Tech” Startups, καθώς έχει δημιουργήσει ένα ειδικό λογισμικό, το οποίο συλλέγει δεδομένα από φορετές συσκευές και καθορίζει το προπονητικό πρόγραμμα των αθλητών με επιστημονικό και απολύτως προσωποποιημένο τρόπο, βελτιώνοντας σημαντικά χρόνους και επιδόσεις.

Ο ιδρυτής της ErgoSensePro, Αλέξανδρος Αλεξόπουλος (κεντρική φωτογραφία), έχει
μεγάλη επιστημονική και προσωπική ειδίκευση στο αντικείμενο της Startup. Είναι Χημικός Μηχανικός με PhD από το Purdue και Post-doc στο MIT και διαθέτει πλούσια και μακροχρόνια ερευνητική εμπειρία στο ΕΚΕΤΑ, στη βιοϊατρική μηχανική και στις προσομοιώσεις φυσιολογίας, ενώ είναι και αθλητής της άρσης βαρών.

Η ErgoSensePro κέρδισε ένα από τα πέμπτα βραβεία στον 8ο Διαγωνισμό Καινοτομίας και Τεχνολογίας της Εθνικής Τράπεζας. Το βασικό ερώτημα του Αλέξανδρου, που έπρεπε να απαντηθεί, είναι πώς μπορεί ο κάθε αθλητής να προπονηθεί για να αναπτύξει δύναμη και να έχει τα βέλτιστα αποτελέσματα. Από προσωπική εμπειρία είχε διαπιστώσει ότι υπάρχουν πολλές και αντικρουόμενες απόψεις μεταξύ προπονητών και διαφόρων ειδικών για το είδος και τη διάρκεια της προπόνησης, ειδικά στα αγωνίσματα με βάρη. 

Σύμφωνα με τον ίδιο, το σύστημα της ErgoSensePro υπόσχεται βελτίωση των επιδόσεων από 50% έως και 300%, σε σύγκριση με τις υπάρχουσες μεθόδους, και απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες αθλητές και ομάδες όσο και σε μη επαγγελματίες σε διάφορα αθλήματα. Ακόμη, προσφέρεται για αποκατάσταση και αποθεραπεία τραυματισμών.

Το μοναδικό χαρακτηριστικό του ErgoSensePro είναι ότι ο προπονητής μπορεί να επεμβαίνει σε κάθε πρόγραμμα προπόνησης, έτσι ώστε να έχει τα βέλτιστα αποτελέσματα όσον αφορά σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά κάθε αθλητή, π.χ. ισχύς, εκρηκτικότητα, δύναμη, εύρος ισχύος, επαναφορά δύναμης, αντοχή δύναμης κ.λπ. με χρήση φορετών συσκευών και μηχανικής μάθησης.

Η εταιρεία έχει ολοκληρώσει το πρωτότυπο. Οι δοκιμές beta βρίσκονται σε εξέλιξη με μια μεγάλη ακαδημία basket στην Αθήνα, ενώ η Startup είναι σε φάση αναζήτησης χρηματοδότησης.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις