Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Οι BMW αποκτούν ψηφιακό βοηθό στα πρότυπα της… Mercedes

Το ξεκίνημα μιας “νέας εποχής”, στην οποία οι οδηγοί θα μπορούν να ελέγχουν το όχημα και να έχουν πρόσβαση στις λειτουργίες και τις πληροφορίες του, χρησιμοποιώντας απλά τον προφορικό λόγο, ανακοίνωσε η BMW Group με το BMW Intelligent Personal Assistant.

Το σύστημα Intelligent Personal Assistant της BMW μαθαίνει τις συνήθειες του οδηγού, κάτι που αξιοποιεί στη συνέχεια υπό κατάλληλες συνθήκες όπως για παράδειγμα για τις επιθυμητές ρυθμίσεις για την θέρμανση των καθισμάτων ή τα μέρη που επισκέπτονται συχνότερα οι οδηγοί, δίνοντας την αντίστοιχη εντολή. Ένα ενδιαφέρον χαρακτηριστικό σε σχέση με άλλους ψηφιακούς βοηθούς είναι ότι οι οδηγοί μπορούν να του δώσουν ακόμα και όνομα, εξατομικεύοντας ακόμα περισσότερο την προσωπικότητά του, με την βασική πρόσβαση να γίνεται με το”Hey BMW“.

Ο βοηθός, όχι μόνο περιμένει την κάθε εντολή του οδηγού, αλλά είναι πάντα σε ετοιμότητα για να τον βοηθήσει η να συνομιλήσει μαζί του για θέματα γενικού ενδιαφέροντος. Είναι φυσικά εξοικειωμένος με τις λειτουργίες του οχήματος και μπορεί να τις διαχειριστεί ανάλογα με τις απαιτήσεις.

Φυσικά μπορεί να βρει το πλησιέστερο πρατήριο, ξενοδοχείο, χώρο στάθμευσης, εστιατόριο, καφέ κλπ. ενώ με την ένταξή του στο Microsoft Office 365 και το Skype for Business θα επιτρέπει στον οδηγό να συμμετέχει σε τηλεδιασκέψεις ή να διαβάζει emails,

Το «Intelligent Personal Assistant» θα διατίθεται σε 23 γλώσσες και αγορές από τον Μάρτιο του 2019. Θα προσφέρεται για όλα τα μοντέλα με το νέο λειτουργικό σύστημα BMW 7.0, όπως την καινούργια Σειρά 3.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις