Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Αυτή είναι η “Greek Mafia” της Revolut!

Αν ποτέ βρεθείτε στο Λονδίνο και στην σχετικά νεοσύστατη περιοχή του Canary Wharf και τύχει να ακούσετε γύρω σας να μιλούν ελληνικά, μην παραξενευτείτε, η αλήθεια είναι πως η βρετανική πρωτεύουσα αποτελεί πόλο έλξης για τους Έλληνες που πήραν την δύσκολη να μεταναστεύουν και να “κυνηγήσουν” την τύχης εκτός Ελλάδας.

Μέσα σε αυτό το σύμπλεγμα των επιβλητικών κτιρίων που ταιριάζουν αρμονικά με το υπόλοιπό περιβάλλον που πριν από λίγα χρόνια η περιοχή του Canary Wrath αποτελούσε το κέντρο της εργατικής τάξης του Λονδίνου, στεγάζονται τα νέα γραφεία της Revolut.

Τα νέα λοιπόν γραφεία της FinTech Startup είχαμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε στο τελευταίο μας ταξίδι στη πρωτεύουσα της Μεγάλης Βρετανίας, μετά από πρόσκληση του Ανδρέα Καψού, ο οποίος μόλις ενημερώθηκε πως θα βρισκόμαστε στο Λονδίνο ήταν κατηγορηματικός: “Θα έρθεις από το γραφείο να σου γνωρίσω την ελληνική ομάδα της Revolut”. “Την Greek Mafia”, μου είπε χαμογελώντας. Μα πόσοι να είναι αυτοί οι Έλληνες που εργάζονται στο Λονδίνο, για το λογαριασμό της Revolut, αναρωτήθηκα.

Η υποδοχή του Ανδρέα στα γραφεία της Revolut, στην περιοχή του Canary Wharf, ήταν θερμή, ενώ με ξενάγησε σε όλους τους χώρους οι οποίοι σε τίποτα δεν θυμίζουν κάποια τράπεζα, όσο και μοντέρνα να είναι αυτή. Εξάλλου τα “μότο” που κάποιος μπορεί διακρίνει: “Get **it done” και “Never Settle” αυτό μαρτυρούν!

Η πρώτη έκπληξη ήρθε όταν μετά από λίγα λεπτά πέρασε από δίπλα μας, ο CEO της Revolut, Nik Storonsky που βρίσκονταν  στα γραφεία της Revolut και κυκλοφορούσε όπως και οι άλλοι εργαζόμενοι  της FinTech Startup. Σε τίποτα δεν θύμιζε έναν άνθρωπο που έχει καταφέρει να κάνει τόσα πράγματα σε τόσο μικρό χρόνο, στην παγκόσμια Startup σκήνη. Έτσι είναι πάντα; ρώτησα τον Ανδρέα. Ναι, πάντα έτσι είναι, ήταν η απάντηση του πρώτου Έλληνα, με καταγωγή από την Κύπρο, που ξεκίνησε να εργάζεται στη Revolut πριν από τρία χρόνια. Αυτή ήταν η πρώτη έκπληξη!

Η δεύτερη έκπληξη ήρθε όταν έφτασε η ώρα να γνωρίζω την περιβόητη “Greek Mafia”, την ομάδα των Ελλήνων δηλαδή που εργάζονται σήμερα στην Revolut. Στην Revolut λοιπόν σήμερα εργάζονται συνολικά 14 Έλληνες, 12 από αυτούς στο Λονδίνο, ένας στη Βαρσοβία και φυσικά ο Country Manager, στην Ελλάδα, Δημήτρης Λιτσικάκης.

Σε ότι αφορά την “Greek Mafia” της Revolut, όπως μας είπε ο Ανδρέας “νονός” είναι ένας εργαζόμενος με καταγωγή από την Σκωτία που επεσήμανε πως, από τους 500 εργαζομένους που απασχολεί σήμερα η FinTech Startup η ελληνική “ομάδα” είναι η “πολυπληθέστερη”, ενώ ενδιαφέρον έχει το γεγονός πως τα “ελληνικά” βιογραφικά είναι σε αριθμό ψηλά στη λίστα της εταιρείας.

Σημειώνεται επίσης πως πρόσφατα η Revolut ανακοίνωσε πρόσφατα τον πλήρη εξελληνισμό της εφαρμογής, γεγονός καθόλου τυχαίο φυσικά. Βεβαίως για την Revolut η ελληνική αγορά παραμένει μια από τις στρατηγικές χώρες που έχει παρουσία.

Τι λένε όμως Έλληνες εργαζόμενοι στην Revolut

“Το να δουλεύεις στην αναζήτησή ταλέντων για μια τέτοια εταιρεία είναι από μόνο του μια υπέροχη πρόκληση! Λένε πως ο μόνος  τρόπος να ισορροπείς είναι να κινείσαι διαρκώς και η Revolut το αποδεικνύει κάθε μέρα!”, επισημαίνει η Έλενα Φιλιππακοπούλου, Talent Coordinator η οποία εργάζεται για περίπου 1 μήνα στην Revolut.

“‘Get **it done’ και ‘Never Settle’ είναι δύο από τα ‘μότο’ της εταιρείας μας και δεν θα μπορούσαν να ισχύουν περισσότερο στην καθημερινότητα μας. Είναι οι κινητήριες δυνάμεις που κάνουν όλους μας (και εμένα προσωπικά) να ξεκινάμε την κάθε μας μέρα αποφασισμένοι και με όρεξη γιατί γνωρίζουμε πως συμβάλουμε στην επίτευξη ενός μεγαλύτερου στόχου και πως με κάθε μας απόφαση και ώρα δουλειάς συνεισφέρουμε στην διαμόρφωση και εξέλιξη της ταχύτερα αναπτυσσόμενης FinTech Startup στην Ευρώπη – και σύντομα παγκοσμίως!”, ανέφερε από την δική του πλευρά Άρης Μαστοράκης – Financial Analyst που εργάζεται περισσότερους από 6 μήνες στην Revolut.

O Ανδρέας Καψός, Social Media και Community Lead στην Revolut και από τους παλαιότερους εργαζομένους στην FinTech Startup.

“Ξεκίνησα να δουλεύω πριν τρία χρόνια, όταν δεν είχε καλά – καλά 30 χιλιάδες χρήστες. Μπορώ να πω ότι ταξίδι – που ακόμη συνεχίζει – είναι το πιο μεγάλο ταξίδι που έχω κάνει μέχρι τώρα. Αφήνοντας με να γνωρίσω μερικά από τα πιο έξυπνα μυαλά στον χώρο και να εργαστώ πάνω σε μεγάλα projects, όπου δεν θα είχα την ευκαιρία να το κάνω σε μια άλλη εταιρεία. Στη Revolut δε παίζει ρόλο η ηλικία, το από που είσαι η το τι είσαι! Η διαφορετικότητα είναι ένα εσωτερικό αλλά και εξωτερικό χαρακτηριστικό της εταιρίας και εκεί οφείλετε και η επιτυχία μας. Στην τελική νιώθεις περήφανος που είσαι ένα μέρος αυτής της τραπεζικής επανάστασης!”, ανέφερε ο Ανδρέας Καψός, Social Media και Community Lead στην Revolut.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις