Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Μεγάλη αύξηση στις δαπάνες Digital Marketing παγκοσμίως

Οι δαπάνες για ψηφιακό μάρκετινγκ αυξήθηκαν κατά 44% πέρυσι στις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Βρετανία, στα 52 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με μελέτη, εκτιμώντας ότι οι παγκόσμιες δαπάνες προσεγγίζουν τα 100 δισεκατομμύρια δολάρια, με την αγορά της διαφήμισης γενικά να προσεγγίζει τα 550 δισ. δολ. το 2018. 

Η έρευνα διενεργήθηκε από την Moore Stephens του Λονδίνου και αφορά τις διαφημίσεις όπου οι εταιρείες στοχεύουν απευθείας τους καταναλωτές μέσω κοινωνικών δικτύων, μηχανών αναζήτησης ή ακόμα και μέσω ψηφιακών βοηθών φωνής και εφαρμογών επικοινωνίας.

Ένας από τους λόγους για αυτή την αύξηση είναι η παράλληλη αύξηση της απάτης σε ότι αφορά τις διαφημίσεις μέσω banner αλλά και ο μη ικανοποιητικός έλεγχος του σημείου όπου εμφανίζονται, με συνέπεια να γίνεται σύνδεση της εταιρείας με ένα μη επιθυμητό ή άσχημο περιεχόμενο.
Για αυτό το λόγο εταιρείες όπως η Procter & Gamble και η Unilever αυξάνουν τις δαπάνες τους στο Digital Marketing.

H έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 800 μεγάλες εταιρείες σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία και εμφάνισε ότι οι εταιρείες σε Ηνωμένο Βασίλειο και Β. Αμερική θα ξοδέψουν το 23% του προϋπολογισμού στο Digital Marketing έναντι 16% πέρυσι.
Επίσης το 63% του προϋπολογισμού σε τεχνολογίες και ψηφιακή διαφήμιση θα ξοδευτούν εσωτερικά στις εταιρείες έναντι 44% τον περασμένο έτος.

Είναι ξεκάθαρη η τάση στις εταιρείες να θέλουν να έχουν μεγαλύτερο έλεγχο στο τρόπο ανάπτυξης και υλοποίησης της ψηφιακής διαφήμισης κάτι που θα επιφέρει μεγάλες αλλαγές στην διαφημιστική αγορά με αναγκαστικές συγχωνεύσεις και εξαγορές. Βέβαια σύμφωνα με την έρευνα οι μεγάλες εταιρείες και πολυεθνικές δείχνουν να εμπιστεύονται ακόμα τα διαφημιστικά γραφεία.

Τέλος, διαγράφεται άλλη μια τάση ενοποίησης των όλων των απαραίτητων υπηρεσιών σε μια πλατφόρμα, από τους μεγάλους παίκτες τουλάχιστον, όπως για παράδειγμα έκανε η Adobe με την εξαγορά των Magento και Marketo όπου έδεσε το ηλεκτρονικό εμπόριο με το Β2Β ψηφιακό marketing.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις