Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Centaur Analytics: Νέα χρηματοδότηση 2,5 εκατ. ευρώ από Marathon και Detia Degesch

Νέα χρηματοδότηση ανακοίνωσε η AgTech Centaur Analytics ύψους 2,5 εκατ. ευρώ από την Marathon Venture Capital και την Detia Degesch, με στόχο το Scaleup.

Η Centaur Analytics διαθέτει γραφεία σε Βόλο, Αθήνα, Τέξας και Καλιφόρνια, απασχολεί στο Βόλο 20 άτομα προσωπικό, έχει ανοιχτές θέσεις εργασίας, ενώ έχει επίσης στόχο την εξάλειψη των απωλειών στα αγροτικά προϊόντα με τεχνολογικές λύσεις που μετασχηματίζουν την παραδοσιακή εφοδιαστική αλυσίδα σε μια ψηφιοποιημένη αλυσίδα ποιότητας αλλά και υψηλής βιωσιμότητας.

Συγκεκριμένα η Centaur Analytics  έχει αναπτύξει μια λύση παρακολούθησης και προστασίας της παραγωγής μετά την συγκομιδήόταν αυτή βρίσκεται σε φάση αποθήκευσης, έτσι ώστε αυτή να βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή ποιότητα μέχρι να φύγει για επεξεργασία ή πώληση. Με αυτό τον τρόπο αυξάνεται η απόδοση της κάθε σοδειάς και μειώνεται σημαντικά η σκάρτη – μη κατάλληλη παραγωγή η οποία αγγίζει σε παγκόσμιο επίπεδο το 1 τρισ. δολ.!

Η Startup ιδρύθηκε το 2014 στον Βόλο από τους Σωτήρη Μπαντά, Βασίλη Σωτηρούδα και τον Διογένη Δεβλέτογλου και το 2016 είχε λάβει 1,3 εκατ. δολ. από το ισραηλινό hitech fund Ourcrowd First, τον Avi Reichental και την PJ Tech Catalyst, με τους δυο πρώτους επενδυτές να συμμετέχουν και σε αυτό το γύρο.

H νέα χρηματοδότηση προήλθε όπως προαναφέραμε από την Marathon Venture Capital και από την ηγέτιδα εταιρεία στις λύσεις προστασίας αγροτικών αγαθών, Detia Degesch. Η Centaur πρόκειται να αξιοποιήσει την επένδυση για την επιτάχυνση της ανάπτυξης της τεχνολογίας της για δημητριακά, αλεύρι και άλλα αγροτικά προϊόντα υψηλής αξίας, καθώς και την υποστήριξη της αυξανόμενης ζήτησης για τα προϊόντα της.​

Ο αισθητήρας της Centaur που τοποθετείται στα σιλό.

Στο πλαίσιο του νέου γύρου χρηματοδότησης, ο συνιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Centaur, Σωτήρης Μπαντάς, δήλωσε: “Με την υποστήριξη της Marathon Venture Capital, μιας από τις πλέον δυναμικές επενδυτικές εταιρείες της Ευρώπης, όπως και της ηγέτιδας της αγοράς λύσεων προστασίας αγροτικών αγαθών, Detia Degesch, προχωρούμε με την υλοποίηση του οράματός μας για τη δημιουργία της ψηφιοποιημένης εφοδιαστικής αλυσίδας ποιότητας. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας να καταπολεμήσουμε τις απώλειες των αγροτικών αγαθών και τροφίμων”.

Ο Γιώργος Τζιραλής, εταίρος της Marathon Venture Capital, πρόσθεσε: “Η Centaur βρίσκεται σε αποστολή για την μείωση της παγκόσμιας απώλειας τροφίμων και την αλλοίωση της συγκομιδής αγροτικών προϊόντων αξιοποιώντας την τεχνολογία και είμαστε ευτυχείς που συμμετέχουμε σε αυτήν”.

Ο Marco Rudolf, Διευθύνων Σύμβουλος της Detia Degesch, επισήμανε: “Μετά από εκτενή χρήση των προϊόντων της Centaur στο πεδίο, πιστεύουμε πως αποτελούν μοναδική λύση στις προκλήσεις της εφοδιαστικής αλυσίδας των αγροτικών αγαθών μετά τη συγκομιδή. Φιλοδοξούμε η συμμετοχή μας να επιταχύνει την ανάπτυξή της, προς όφελος των πελατών μας και των καταναλωτών διεθνώς”.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις