StartUpper

Metavallon VC: Νέα επένδυση 200 χιλ. ευρώ στην Purposeful

Την τέταρτη κατά σειρά επένδυση της, σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα, ανακοίνωσε σήμερα η Metavallon VC έχοντας στο διάστημα εκταμιεύσει συνολικά επενδυτικά κεφάλαια ύψους 850 χιλ. ευρώ!

Έτσι λοιπόν, μετά τις επενδύσεις στις Startup εταιρείες: Useberry, Speen και Racecheck σήμερα η Metavallon VC ανακοινώνει τη νέα της επένδυση στην Startup εταιρεία Purposeful ύψους 200 χιλ. ευρώ, η οποία προέρχεται από τον accelerator Invent ICTΗ συγκεκριμένη επένδυση, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη της εξειδικευμένης ομάδας της εταιρείας που προέρχεται  τόσο από τον ακαδημαϊκό όσο και από τον επιχειρηματικό κόσμο, προκειμένου να παράξει υποψήφιες φαρμακευτικές προβλέψεις προτού η εταιρεία προχωρήσει σε in vitro and in vivo πειράματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι ιδρυτές της Purposeful, Γιώργος Δρακάκης (CEO), Χαράλαμπος Χωμενίδης (CTO), Γεωργία Τσιλίκη, Παντελής Καρατζάς και Αριστείδης Δοκουμετζίδης, συνδυάζουν εμπειρία σε χημειοπληροφορική, βιοπληροφορική, αρχιτεκτονική λογισμικού, μηχανική μάθηση και τεχνητή νοημοσύνη από τη βιομηχανία και την ακαδημία, με προϋπηρεσία στην βιοστατιστική ανάλυση, στις προβλέψεις των βιολογικών δραστηριοτήτων, την εξόρυξη μηχανισμών δράσης φαρμάκων και τη μοντελοποίηση πολύπλοκων βιολογικών και χημικών δεδομένων. Η ομάδα της Purposeful συμπληρώνεται από τους επιστημονικούς συμβούλους Φίλιππο Δογάνη και τον καθηγητή Χαράλαμπο Σαρίμβεη με εκτενή εμπειρία στην μοντελοποίηση και βελτιστοποίηση μαθηματικών μοντέλων.

Ο Γιώργος Καραντώνης, Partner στη Metavallon VC δηλώνει: “Η φαρμακευτική έρευνα είναι μια διαδικασία χρονοβόρα και κοστοβόρα. Ο χώρος είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικός και κυριαρχείται από φαρμακευτικές εταιρείες κολοσσούς. Η διαδικασία για την ανακάλυψη νέου φαρμάκου και μέχρι την είσοδό του στην αγορά εκτιμάται ότι κατά μέσο όρο παίρνει δέκα χρόνια και κοστίζει περί τα 2,6 δισ. δολ. Η είσοδος νέων παικτών, ιδιαίτερα εάν προέρχονται από μικρές χώρες σαν την Ελλάδα είναι σχεδόν απαγορευτική. Πιστεύουμε όμως ότι η έξυπνη τοποθέτηση της Purposeful που δίνει έμφαση στα υπολογιστικά μοντέλα και τις σπάνιες ασθένειες της προσφέρει τον απαιτούμενο χώρο επιχειρηματικής ανάπτυξης με ξεκάθαρες προοπτικές δημιουργίας εναλλακτικών επιχειρηματικών μοντέλων συνεργασίας με τις φαρμακευτικές και δημιουργίας αντίστοιχων ροών εσόδων. Όλοι μας στη Metavallon VC είμαστε ενθουσιασμένοι που συμμετέχουμε στο συναρπαστικό ταξίδι αυτής της εταιρείας”.

“Η πρωτοποριακή μας πλατφόρμα υπολογιστικής επανατοποθέτησης φαρμάκων, συνδυάζει την τρέχουσα γνώση πάνω σε επαναστατικά φάρμακα με την εξαγωγή πληροφοριών και τις ανεπτυγμένες υπολογιστικές μεθοδολογίες. H Purposeful έχει την δυνατότητα να ανατρέψει την διαδικασία της ανάπτυξης των φαρμάκων, βρίσκοντας νέες εφαρμογές για τα φάρμακα που βρίσκονται ήδη στην αγορά, μειώνοντας ταυτόχρονα τον απαιτούμενο χρόνο και τα κόστη. Μέσω αυτής της επένδυσης από την Metavallon VC, σκοπεύουμε να στοχεύσουμε στην τεχνολογία της ομάδας και να καταλήξουμε στα πιο υποσχόμενα υποψήφια φάρμακα προς επανατοποθέτηση, ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι για συνεργασίες με φαρμακευτικές εταιρείες για επόμενα πειράματα και κλινικές επαληθεύσεις”, εξήγησε με αφορμή την επένδυση ο CEO της Purposeful, Γιώργος Δρακάκης.

Η Purposeful “στοχεύει” σε μια αγορά 209 δισ. δολ

Χρησιμοποιώντας προηγμένες υπολογιστικές ροές εργασιών και την τεχνογνωσία που διαθέτει στην χημείο / βιοπληροφορική, η Purposeful στοχεύει να ανακαλύψει εναλλακτικές χρήσεις φαρμάκων που ήδη υπάρχουν στην αγορά.

Ειδικότερα, η Startup έχει αναπτύξει μια έξυπνη στρατηγική φιλτραρίσματος αποτελεσμάτων, η οποία σε συνδυασμό με την στόχευσή της στις σπάνιες ασθένειες, διαφοροποιείται από τον ανταγωνισμό. Αυτή τη στιγμή, το 95% των σπάνιων ασθενειών, παρόλο που επηρεάζουν 350 εκατ. ανθρώπους, δεν έχει πιστοποιημένη θεραπεία. Προβλέπεται ότι οι πωλήσεις των “ορφανών” φαρμάκων θα διπλασιαστούν μεταξύ του 2016-2022, φτάνοντας τα 209 δισ. δολ., με διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από αυτό των συνταγογραφημένων φαρμάκων.

Σκοπός της Purposeful είναι να αντιμετωπίσει το τεράστιο κόστος ανάπτυξης των φαρμάκων χρησιμοποιώντας την έξυπνη υπολογιστική μεθοδολογία  επανατοποθέτησης φαρμάκων, συμβάλλοντας έτσι στην ανακούφιση ενός μεγάλου ποσοστού ανθρώπων που ιστορικά έχει αγνοηθεί.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις