Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η υψηλή ραπτική συναντά το blockchain

Η ConsenSys συνεργάζεται με την LVMH και την Microsoft για να χτίσουν μια πλατφόρμα blockchain που θα επιτρέπει στους καταναλωτές να επαληθεύσουν την αυθεντικότητα των υψηλής αξίας προϊόντων.

Η κοινοπραξία αναφέρει ότι το σύστημα, γνωστό και ως Aura, είναι σχεδιασμένο για “να εξυπηρετεί όλη την πολυτελή βιομηχανία με ισχυρή αναζήτηση προϊόντων και αναζήτηση υπηρεσιών”.

Μάρκες της LVMH συμπεριλαμβανομένων την Louis Vuitton και την Christian Dior έχουν ήδη εμπλακεί στο πρότζεκτ – με συζητήσεις να βρίσκονται σε εξέλιξη για να επεκτείνουν το Aura σε άλλα μεγάλα ονόματα μέσα στην ομάδα.

Η είδηση αναφέρει:

Η Aura δίνει την δυνατότητα σε καταναλωτές να έχουν πρόσβαση στο ιστορικό του προϊόντος και την απόδειξη της γνησιότητας των πολύτιμων αγαθών – από πρώτες ύλες στο σημείο πώλησης τους, μέχρι και σε αγορές μεταχειρισμένων.

Η τεχνολογία αυτή βλέπει μοναδικές πληροφορίες για κάθε προϊόν που είναι αποθηκευμένο σε ένα κοινό μητρώο. Οι πελάτες τότε θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν μιας γνωστής μάρκας την επίσημη εφαρμογή για να λάβουν ένα πιστοποιητικό το οποίο θα παρέχει πληροφορίες για την προέλευση του.

Σύμφωνα με την ομάδα, η Aura, η οποία είναι βασισμένη στο Ethereum blockchain και χρησιμοποιεί το Microsoft Azure, θα προσφέρει ηθικές και περιβαλλοντολογικές πληροφορίες, οδηγίες για την φροντίδα του προϊόντος αλλά και εγγύηση.

Η ομάδα της Aura ελπίζει ότι τελικά μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και από ανταγωνιστικές μάρκες πολυτελείας, επιτρέποντας τους να προσφέρουν μια εξατομικευμένη υπηρεσία και να ενισχύσουν την αφοσίωση των πελατών.

Ο Ken Timsit, διευθύνων διευθυντής της ConsenSys Solutions, προσθέτει:

“Η Aura είναι μια ανακάλυψη καινοτομίας για την πολυτελή βιομηχανία. Η ConsenSys είναι περήφανη που συμβάλλει και δουλεύει για την LVMH σε μια πρωτοβουλία που θα υπηρετεί την πολυτελή βιομηχανία, προστατεύοντας το ενδιαφέρον, την ακεραιότητα και την ιδιωτικότητα της κάθε μάρκας.

Όλο και περισσότερες μεγάλες μάρκες καταλήγουν σε blockchain για να επιβεβαιώσουν την προέλευση των προϊόντων τους. Πρόσφατα, αναφορές λένε ότι η μάρκα Ailsa Bay σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα ουίσκι βασισμένο σε blockchain σύστημα.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις