Τα πάντα για την ελληνική Startup Σκηνή

Η Sofar “σήκωσε” 19 εκατ. δολάρια σε νέο γύρο χρηματοδότησης

Η Sofar Sounds διοργανώνει συναυλίες σε σπίτια, όπου όποιος θέλει πληρώνει ένα σχετικά μικρό αντίτιμο για να καθίσει σιωπηλά στο πάτωμα και να ακούσει live μουσική.

Η εταιρεία δημιουργήθηκε 10 χρόνια πριν και σήμερα διοργανώνει 6000 show το μήνα σε 430 πόλεις στον κόσμο – ανάμεσα σε αυτές και κάποιες πόλεις της Ελλάδας. Περίπου 40 από τους 25.000 καλλιτέχνες που έχουν παίξει στις συναυλίες της Sofar, προτάθηκαν ή και βραβεύτηκαν με Grammy. Μέχρι σήμερα, σχεδόν 1 εκατομμύριο επισκέπτες έχουν παρακολουθήσει περισσότερες από 20.000 συναυλίες του Sofar.

Εν μέσω αυτής της μεγάλης ανάπτυξης, η Sofar ανακοίνωσε σήμερα ότι συγκέντρωσε 25 εκατ. δολάρια σε νέο γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την Battery Ventures και την Union Square Ventures. Τα χρήματα αυτά έρχονται να προστεθούν στα 6 εκατομμύρια που είχε συγκεντρώσει η εταιρεία από τις Octopus Ventures και την Virgin Group.

Στόχος της startup είναι η επέκταση – να γίνει αυτός ο σίγουρος τρόπος με τον οποίο νέοι καλλιτέχνες προβάλλουν το έργο τους έξω από τους παραδοσιακούς χώρους.

Πώς δουλεύει

Για να συμμετάσχει κάποιος ως κοινό πρέπει να υποβάλει αίτηση για εισιτήρια έως και 5 ημέρες πριν από τη συναυλία. Η εταιρεία στη συνέχεια τον ενημερώνει μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αν η αίτηση γίνεται δεκτή. Στη συνέχεια, και εφόσον γίνει δεκτός, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αγοράσει εισιτήρια μέχρι και για ακόμα εννέα άτομα- φίλους του.

Η εταιρεία ενημερώνει για την τοποθεσία του show μόλις μία ημέρα πριν, χωρίς να αποκαλύπτει – μέχρι τη στιγμή της συναυλίας – ποιοι μουσικοί θα εμφανιστούν.

Μάθετε πρώτοι τα τελευταία νέα
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις